Rechtbank Roermond


Gevangenisstraf voor resterende verdachten overval Well

Roermond, 8 augustus 2008 - De rechtbank Roermond heeft twee mannen van 58 jaar en 36 jaar uit Eindhoven veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van respectievelijk 6 jaar, en 5,5 jaar, voor het plegen van de gewelddadige overval in Well op 18 maart 1995.

De overval ging gepaard met veel geweld, bedreigingen en intimidatie. De verdachten zijn met bivakmutsen en wapens het huis van één van de slachtoffers binnen gedrongen. De slachtoffers werden met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd en werden vastgebonden met tape. Tegen één van de slachtoffers is dermate grof fysiek geweld gebruikt, namelijk het meermalen slaan met een honkbalknuppel onder andere tegen zijn hoofd, dat hij tijdelijk buiten bewustzijn is geraakt.

De rechtbank acht de betrokkenheid van de verdachten bij de overval bewezen, omdat tijdens het aftappen van de telefoon van één van de verdachten een zogenaamde openlijnverbinding is ontstaan tussen het telefoontoestel van deze verdachte en de tapkamer van de politie, omdat de verbinding niet werd verbroken.

Tijdens deze openlijnverbinding heeft er op enig moment een gesprek plaatsgevonden tussen beide verdachten en een familielid. Dit gesprek ging over het plegen van de gewelddadige overval in Well (L) op 18 maart 1995. Gelet op de besproken details tijdens dit gesprek, hebben de verdachten naar het oordeel van de rechtbank onmiskenbaar daderkennis uit eigen - en daarmee uit eerste - hand gehad.

Om die redenen en omdat beide verdachten eerder veroordeeld zijn voor vermogens- en geweldsdelicten, acht de rechtbank in beide gevallen een langdurige, onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend en geboden.

LJ Nummers

BD9683
BD9664

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 8 augustus 2008 Naar boven