Politie Zeeland


---


Z-1553-2008 Inbraak in bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Handelspoort in Terneuzen.
Vanaf het terrein is een aanhangwagen weggenomen en tevens is een bestelbus opgebroken.

W-1554-2008 In de slip
Vanmorgen rond 09.15 uur vond op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen een aanrijding plaats.
Een 21-jarige automobilist uit de gemeente Tholen remde af om te stoppen voor het stoplicht maar kwam echter terecht in een oliespoor waardoor hij in de slip raakte.
Hij probeerde nog bij te sturen maar raakte nog net de auto van een 59-jarige Vlissinger welke stilstond voor de stoplichten.
Er raakte niemand gewond.

O-1555-2008 Diefstal auto, Bruinisse
Tussen dinsdagavond 18.00 uur en vrijdagmiddag 12.00 uur is een auto, die geparkeerd stond aan de Werkhavenweg in Bruinisse, weggenomen.
Het betreft een zwarte Mercedes-Benz, type A 150 met het kenteken 26-ZN-ZL. De waarde van de auto is onbekend.

W-1556-2008 Aanrijding in Oost-Souburg, Getuigenoproep
Donderdagmiddag rond 16.45 uur vond er op de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.
Een 30-jarige bromfietser uit Oost-Souburg reed over de Burgmeester Stemerdinglaan, gaande in de richting van Vlissingen-Oost.
Ter hoogte van de Nagelenburgsingel en de Middelburgsestraat stond er aan de rechterzijde van de weg een auto, met draaiende motor, stil. Toen de bromfietser de auto aan de linkerzijde voorbij reed, ging deze plotseling weer rijden en sloeg linksaf. De 30-jarige Souburger kwam door de aanrijding die volgde ten val en de, onbekend gebleven, automobilist stapte uit om te vragen of het goed ging. Toen de bromfietser zei dat het wel ging stapte de automobilist weer in en reed weg richting het station.
Achteraf blijkt dat de bromfiets van de 30-jarige Souburger total-loss is. De politie verzoekt de bestuurder van de personenauto, een blauwe Suzuki, en eventuele getuigen van de aanrijding zich te melden op het politieburea in Vlissingen of op telefoonnummer 0900-8844.

Z-1557-2008 Diefstal bestelauto, Axel
Tussen donderdagnacht (donderdag op vrijdag) 00.40 uur en vrijdagochtend 10.00 uur is een bestelauto, die geparkeerd stond aan de Tuinstraat in Axel, weggenomen.
Het betreft een witte Peugeot, type Boxer 270C met het kenteken VD-GX-15. de bestelauto heeft een waarde van enkele duizenden euro's.