Politie Zeeland


---


O-1558-2008 Eenzijdig ongeval, Kortgene
Vrijdagmiddag rond 15.25 uur vond er op de Provincialeweg in Kortgene een eenzijdig ongeval plaats.
Een 18-jarige automobilist uit Goes reed over de Provincialweg komende uit de richting van Geersdijk. Door onbekende oorzaak raakte hij in een boch naar rechts in de slip en botste frontaal tegen een links in de berm staande boom.

De bestuurder van de auto en zijn drie inzittenden, een 17-jarig meisje uit Zierikzee, een 32-jarige vrouw uit Goes en een 29-jarige man uit Goes raakten allen gewond en zijn door de brandweer uit de auto gehaald. De bestuurder, het 17-jarige meisje en de 32-jarige vrouw zijn per ambulance, met nog onbekende verwondingen, overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De 29-jarige man uit Goes is, tevens met nog onbekende verwondingen, overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Van de bestuurder van de auto is bloed afgenomen om te bepalen of hij onder invloed van alcohol was.
Bij het ongeval zijn drie ambulances, een traumahelikopter en de brandweer ingezet. De auto raakte total-loss.

Z-1559-2008 Aanhoudingen in verband met beroving, Axel
Politie Zeeland heeft donderdagavond en vrijdagmiddag, in verband met een beroving die in de nacht van 12 op 13 juli in Axel plaatsvond, een 18-jarige man en een 17-jarige jongen (beiden) uit Axel aangehouden.
De jongens worden ervan verdacht in de nacht van zaterdag 12 juli op zondag 13 juli, op het Hofplein in Axel, een 53-jarige vrouw uit Goes te hebben belaagd en van haar tas te hebben beroofd. Beiden zijn in verzekering gesteld.

---

Persbericht beroving (van maandag 14 juli 2008)

Z-1399-2008 Vrouw bestolen, getuigenoproep
Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een diefstal/beroving die in de nacht van zaterdag op zondag, op het Hofplein in Axel plaatsvond.
Een 53-jarige vrouw uit Goes, deed maandag aangifte van diefstal/beroving van haar tas. In de nacht van zaterdag op zondag (precieze tijdstip onbekend) is de vrouw op het Hofplein door één of meerdere personen belaagd. Hierbij is haar tas weggenomen. In de tas zaten waardepapieren, een mobiele telefoon en enkele tientallen euro's.
De politie verzoekt mensen die die nacht iets van het voorval gezien of gehoord hebben zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.