Politie Zuid-Holland-Zuid

09/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 09-08-2008 o Persberichten District I

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 8 augustus 2008 een hennepkwekerij ontdekt in een flatwoning in de Torenstraat in Dordrecht. Via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kwam een tip binnen over mogelijke hennepteelt in het huis. Agenten namen poolshoogte en troffen een in werking zijnde plantage met in totaal 484 planten. De kwekerij werd ontmanteld en alles vernietigd. Ook werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Eneco doet hiervan aangifte. De bewoner een 30-jarige man is voor volgende week ontboden op het politiebureau om een verklaring af te leggen.

VROUW GESLAGEN IN RIJ VOOR DE KASSA
DORDRECHT Een 45-jarige vrouw uit Dordrecht is vrijdagmorgen 8 augustus 2008 omstreeks 11.00/11.15 uur zonder pardon op haar gezicht geslagen door een voor haar onbekende vrouw. De 45-jarige stond samen met haar man te wachten voor de kassa in een supermarkt in de Merwedestraat in Dordrecht. Ze kreeg plots een zet met een boodschappenmandje. Toen ze zich omdraaide om te zeggen dat ze niet verder naar voren kon, werd ze geduwd en kreeg een klap in haar gezicht. Dit had een tand door de lip tot gevolg. Daarna nam de onbekende vrouw een dreigende houding aan met een fles in haar handen. Het echtpaar rekende geschrokken af waarna de vrouw die uithaalde dit ook deed en vertrok. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in. De verdachte zou een donkergetinte volslanke vrouw zijn met recht afgeknipt steil haar en een piercing in de lip. Haar leeftijd wordt geschat op zon 35 jaar, haar lengte op 1.60/1.65m. Getuigen of mensen die weten wie deze vrouw is, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

AANGEHOUDEN NA BEKEURING
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Papendrecht is met veel moeite aangehouden nadat hij een bekeuring kreeg. Medewerkers van de Dienst Toezicht van de gemeente Dordrecht controleerden op vrijdagavond 8 augustus 2008 op de Boogjes in Dordrecht. Ze schreven een bekeuring uit bij een auto waar geen parkeergeld voor betaald was. De 27-jarige bestuurder stapte op de medewerkers af en sloeg en schopte. Agenten die te hulp schoten, wilden de verdachte aanhouden. Deze werkte tegen waarop een van de agenten pepperspray spoot. De spray raakte de 27-jarige maar ook de politiemensen. De verdachte rende weg en liep onder andere door een brandgang en kwam uiteindelijk vanaf de Kleine Spuistraat weer de Boogjes op. Een agent probeerde weer de man aan te houden die zich losrukte. Medewerkers van de Dienst Toezicht en de agent hielden de Papendrechter toch aan.

FIETS
DORDRECHT Agenten hebben een gestolen fiets uit 2002 teruggevonden. Ze stelden op zaterdag 9 augustus 2008 omstreeks 01.15 uur een onderzoek in omdat er mogelijk iemand aan het inbreken was. Op de Spuiweg in Dordrecht zagen ze een 22-jarige man fietsen. Hij voldeed aan het signalement. Uit controle bleek dat de verdachte fietste op een gestolen tweewieler. Hierop hielden zij hem aan voor heling.

OVERLAST
DORDRECHT De politie heeft na een overlastmelding een 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De agenten gingen op zaterdag 9 augustus 2008 rond 02.15 uur naar de Professor Gunninglaan in Dordrecht. Daar zou een aantal personen aan het vechten zijn. Dat bleek mee te vallen maar de sfeer was wel rumoerig. Op een gegeven moment ging er wel een aantal jongens met elkaar op de vuist. Politiemensen probeerden de jongeren te verwijderen en hierbij werd ook een politiehond ingezet. De 19-jarige ging mee naar het bureau omdat hij dreigend op agenten afliep.

TANKEN ZONDER TE BETALEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Agenten hebben de inzittenden van een auto aangehouden. Op vrijdagmiddag 8 augustus 2008 kwam de melding dat deze inzittenden benzine hadden getankt zonder te betalen bij een benzinestation langs de rijksweg A16 bij Zevenbergschen Hoek. Een medewerker van het benzinestation reed achter de verdachten aan en waarschuwde de politie. Politiemensen gingen de snelweg op en zetten het voertuig bij een benzinestation ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht aan de kant. Ze hielden een 27-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Rijen en Vlaardingen aan. Er zat ook nog een klein kind in de auto.

GESLAGEN
ZWIJNDRECHT Na een mishandeling hebben agenten twee mannen van 26 en 27 jaar uit Zwijndrecht aangehouden. De politiemensen gingen op zaterdag 9 augustus 2008 omstreeks 00.10 uur naar de H. Kamerlingh Onnesstraat in Zwijndrecht. Daar zou een 22-jarige man mishandeld zijn. Uit onderzoek bleek dat de verdachten die eerst in een woning boven het slachtoffer waren plotseling het pand inliepen van de 22-jarige. Ze sloegen hem. Hierdoor raakte het slachtoffer twee keer bewusteloos. De politiemensen namen de verdachten mee naar het bureau.