Ingezonden persbericht

Renger naar zeer knappe derde startplaats op Zolder

Renger van der Zande heeft zich op een fantastische derde plaats gekwalificeerd voor de RTL GP Masters of Formula Three. In een hectische kwalificatie hield de Prema Powerteam-coureur het hoofd koel en mag hij daardoor het belangrijkste Formule 3-evenement van het jaar vanaf de tweede startrij aanvangen. Renger is erg gelukkig met zijn startplaats en zet nu zijn zinnen op het winnen van de race.

Download hi-res image http://pr.jhedmedia.com/data/images/hi-res/d743609fbf44.jpg

"Dit is erg goed", lachte hij na afloop. "Het was zeker geen eenvoudige kwalificatie. Toen ik tegen het einde van de sessie in een heel snelle ronde zat, werd de rode vlag uitgehangen, waardoor ik uiteindelijk nog één poging kon doen om een goede tijd neer te zetten. Ik heb er werkelijk alles uitgeperst en alleen Jules Bianchi kon die tijd daarna nog verbeteren. Een geweldig resultaat en ik ben ook zeer te spreken over het team, die de auto heel goed heeft afgesteld op het circuit van Zolder."

"Hopelijk kan ik morgen bij de start een plekje pakken, om vervolgens Nico Hulkenberg, die van pole begint, te grazen te nemen. Als dat lukt zijn we ontzettend goed bezig. Vroeger keek ik altijd naar de Masters en om nu zo ver vooraan te staan is fantastisch. Laat de race maar komen!"