Politie Drenthe

Zondag

Assen, 10-08-2008

Politie controleert op Koelenweg

HUIS TER HEIDE - Naar aanleiding van vele klachten van met name fietsers heeft de politie in de maand juli 2 keer een snelheidscontrole uitgevoerd op de Koelenweg tussen Huis ter Heide en Assen. Tijdens deze controles bleek dat gemiddeld 12% van de bestuurders de grenswaarde van 66 km/uur overtrad. Hierbij bedroeg de hoogst gemeten snelheid 91 km/u. Mede gezien deze relatief hoog vastgestelde snelheid zal de politie daar vaker een controle uitvoeren.

Autoinbraak op heterdaad
SCHOONOORD Toen een 41-jarige eigenaresse net haar auto had verlaten om met haar hond te gaan wandelen, ging het alarm af. De vrouw was toen op een afstand van ongeveer 100 meter van haar afgesloten auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats in boswachterij het Sleenerzand. Ze liep direct terug en zag dat een zijruit was ingeslagen en dat haar handtas was weggenomen. De dader reed weg in een beige of goudkleurig oud model Mitsubishi Colt. (08-161107)

Winkeldiefstal
RODEN Een 63-jarige vrouw uit Roden werd zaterdagmiddag aangehouden terzake winkeldiefstal. De vrouw haalde bij een supermarkt aan de padkamp een navulverpakking luchtverfrisser uit de verpakking, stopte deze in haar tas en verliet de winkel zonder te betalen. Ze bekende de diefstal en na overleg met het OM kreeg de verdachte een geldboete van 150 euro. (08-161100)

Politie bekeurt man twee keer voor openbare dronkenschap

EMMEN Een 56-jarige Emmenaar werd zaterdagmiddag twee keer bekeurd voor openbare dronkenschap. Na een melding dat er een vechtpartij in de Hoofdstraat ter hoogte van de dierentuin had plaatsgevonden, werd de Emmenaar aangetroffen. Hij was dronken en verklaarde door eigen toedoen slaag te hebben gehad van een aantal jongeren. De man die tijdens het gesprek alcohol nuttigde kreeg een proces-verbaal terzake openbare dronkenschap en drinken op de openbare weg. De man werd hierna richting openbaar vervoer gestuurd met de boodschap naar huis te gaan. Ongeveer een half uur later bleek hij zich vervelend in een winkel aan de Hoofdstraat op te houden. Hij is hierna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij ontving nog een prent waarna hij zijn weg richting huis vervolgde. (08-161095 / 08-161101)

Man aangehouden voor mishandeling politieman

MEPPEL De politie heeft zaterdagmiddag een 55-jarige inwoner van Meppel aangehouden terzake mishandeling. De man had voor 13.30 uur een afspraak gemaakt voor het doen van aangifte. Toen hij echter pas om 14.05 uur verscheen werd hem uitgelegd dat hij een nieuwe afspraak moest maken omdat er op afspraak gewerkt werd en de volgende afspraak er al stond. De man bleef echter zitten en zei dat hij een afspraak had. Uiteindelijk ging de man languit in de publieksruimte op een bank liggen. De man werd verteld dat dit niet de bedoeling was en werd verzocht het bureau te verlaten. Ook ander publiek stoorde zich eraan en verliet het bureau. Na meerdere keren vorderen het bureau te verlaten waaraan hij niet voldeed, werd hij aangehouden. Daarbij sloeg de verdachte een 57-jarige politieman in zijn hals. De man wilde geen verklaring afleggen en na overleg met het OM kreeg de man een dagvaarding. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor justitie. (08-161091)

Aanrijdingen met letsel en drank op
GIETEN In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 19-jarige man uit Westerbork gewond bij een aanrijding op de N34. De man stuurde met zijn auto te veel naar de linkerkant van zijn rijstrook en botste daarbij tegen de verkeersbarrier waardoor de auto gelanceerd werd en op de zijkant kwam te liggen. De bestuurder kon eigenhandig uit zijn auto kruipen. Hij verklaarde echter de passagier te zijn en mogelijk zou de bestuurder nog in de auto zitten of eruit geslingerd zijn. Toen een zoektocht naar de bestuurder niets opleverde verklaarde de man, die met onbekend letsel zich moest laten behandelen in het WZA, dat hij de bestuurder was geweest en gedronken had. Er werd van hem een bloedproef genomen waarvan de uitslag nog niet bekend is. (08-161183)

MEPPEL Een 41-jarige inwoner van Meppel raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond bij een eenzijdig ongeval op het Kerkplein. De man was met zijn bromfiets onderuit gegaan en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Voor zijn verwondingen, pijnlijke schouder, werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij niet in staat was een blaastest af te leggen werd een bloedproef genomen. Binnenkort zal de uitslag hiervan bekend worden. (08-161172)

Met drank op achter het stuur
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag trof de politie een onder invloed van alcohol verkerende vrouw aan op de A28. Ze reed slingerend, zelfs door de middenberm, met een snelheid van ongeveer 60 km/u over de rijbaan. Tijdens controle bleek ze een aangebroken flesje bier op haar schoot te hebben staan. De vrouw, 39 jaar en afkomstig uit Yde, blies 590 ug/l waarna hij rijbewijs werd ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (08-161167)

Politie houdt recidivist aan

COEVORDEN Zaterdagavond heeft de politie een 37-jarige Coevordenaar aangehouden terzake het rijden onder invloed, 540 ug/l. De man was op vrijdagavond ook al voor het rijden onder invloed, 875 ug/l, bekeurd en reed tijdens een rijontzegging. Na overleg met justitie kreeg de man een dagvaarding. Tevens bleek na onderzoek dat op verzoek van het arrondissement Almelo de man aangehouden kon worden omdat hij nog een gevangenisstraf uit moet zitten van 180 dagen. Hij werd ingesloten. (08-161169)

Politie bekeurt snelheidsmaniak

PESSE Zaterdag heeft de politie een 25-jarige Duitser bekeurd. De man reed met zijn auto met een snelheid van 211 km/u over de A28. De toegestane snelheid bedraagt 120 km/u. Na overleg met justitie werd het rijbewijs en de auto van de Duitser inbeslaggenomen. (08-161141)

Winkeldief aangehouden
COEVORDEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 35-jarige Algerijn aangehouden. De man die zich bij Scapino aan de Friesestraat bevond, werd herkend als verdachte van een op 21 juli gepleegde winkeldiefstal van parfum bij een drogist in de Friesestraat. Bij zijn aanhouding droeg de man een voor winkeldiefstal geprepareerde jas. Tijdens onderzoek bleek de man schoenen te dragen die van diefstal afkomstig waren. Schoenenzaak Scapino uit Dedemsvaart deed als benadeelde aangifte van deze diefstal. De man die nog 56 dagen gevangenisstraf moet uitzitten is ongewenst vreemdeling en zal uitgezet worden. (08-161076)

Gewonden door klap met zwaard

ASSEN Tijdens een ruzie in de relatiesfeer raakten in de nacht van zaterdag op zondag twee Assenaren, 20 en 23 jaar oud, gewond. Een van de mannen, de 23-jarige Assenaar, werd met een zwaard belaagd door de 21-jarige uit Assen afkomstige ex-vriend van zijn nieuwe vriendin. Hierbij kreeg hij met het zwaard een klap tegen zijn duim waardoor hij deze mogelijk moet missen. Zijn 20-jarige vriend, die niets met de ruzie te maken had, werd met het zwaard in de knie gestoken. De verdachte, de 21-jarige Assenaar, werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. (08-161174 / 08-161241)