Ingezonden persbericht


PRESS RELEASE
10 augustus, 2008

Veertiende podiumplaats in veertien races
Carlo van Dam op titelkoers

Motegi - Met een overwinning en een tweede plaats heeft Carlo van Dam op Motegi de leiding in het Japanse Formule 3 kampioenschap nog steviger in handen genomen. Vandaag behaalde hij voor Toyota Team TOM's zijn veertiende podiumplaats in evenveel races en vergrootte zijn voorsprong in het klassement tot 80 punten. Daarmee lijkt de Duitse Formule 3 kampioen van vorig jaar definitief op weg te zijn naar de F3-titel in Japan, waar nu nog vier races op het programma staan.

"Dat neemt niet weg dat ik niet tevreden met mijn tweede plaats van vandaag", aldus Carlo. "Na vier overwinningen op rij, wil je uiteraard altijd meer! Ik startte net als gisteren vanaf de tweede startplaats, maar deze keer was mijn teamgenoot Kunimoto gewoon beter weg en daarmee was de race eerlijk gezegd beslist. Inhalen is hier eigenlijk geen optie: iedereen aan kop heeft op het rechte stuk dezelfde topsnelheid

en zodra je een paar ronden vlak achter iemand rijdt vreet dat je voorbanden op. Bovendien reden we vandaag kort na de Formule Nippon-race en om één of andere reden klaagt dan iedereen in de Formule 3 altijd over gebrek aan grip. Hoe dan ook, met een overwinning en een tweede plaats heb ik het gat met Iguchi verder vergroot en zijn mijn titelkansen wederom verder gestegen. Ik ga met het oog op die titel echter niet de laatste vier races simpelweg punten sprokkelen, maar wil gewoon weer elke race winnen."

De vijftiende en zestiende race worden op 30 en 31 augustus as. verreden op Fuji. Een week eerder maakt Carlo deel uit van het Lexus GT-team van Toyota Team TOM's tijdens de Suzuka 1000 KM.

Uitslag Japans Formule 3 kampioenschap, race 14 (Motegi, 10 augustus): 1. K. Kunimoto (Jap, Dallara), 36 min 09 sec 958, 2. C. van Dam (Ned, Dallara) op 2 sec 904, 3. T. Iguchi (Jap, Dallara) op 3 sec 659.

END