Persberichten Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht, 10-08-2008

Vrachtwagen vernield

MAARSSEN- Op vrijdagavond 8 augustus is door een boze bijrijder van een auto de ruit van een vrachtwagen in geslagen.

Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Snelrewaard reed rond 21.20 op het Antilopespoor. Toen hij linksaf wilde slaan richting de Ruimteweg zag hij een auto die zich in zijn dode hoek bevond over het hoofd. De bestuurder van deze personenauto moest hierdoor afremmen. Aangekomen bij het verkeerslicht stapte de bijrijder uit om vervolgens de ruit van de vrachtwagen met een koevoet in te slaan. De bestuurder van de personenauto reed vervolgens door, zijn bijrijder achterlatend. Deze verdachte is vervolgens richting de Verbindingsbrug weggelopen.

Van de verdachte is een signalement bekend:


- Een man van ongeveer 30 jaar oud, circa 1.75 m lang. Zeer kort zwart haar, getint uiterlijk en een sportief-stevig figuur. De man droeg donkere kleding en een hesje zonder mouwen.

Eventuele getuigen van dit voorval of personen die mensen deze verdachte menen te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn en Venen via het telefoonnummer 0900-8844 of via het anonieme meldingsnummer 0800-7000

Belediging agenten

MONTFOORT- Op zondagochtend 10 augustus is een man aangehouden wegens belediging van twee agenten.

De 26- jarige man uit Linschoten werd omstreeks 02.40 uur aangehouden omdat hij zonder licht over de Reinaldaweg fietste. Toen de agenten hem hierop aanspraken en hem bekeurden werden zij uitgescholden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens belediging.

Rijden onder invloed

BREUKELEN- Zondagochtend 10 augustus werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Agenten zagen om 02.20 uur op de Hazeslinger de 46-jarige man uit Breukelen uit de kroeg komen. De man reed vervolgens met zijn auto uit een parkeerhaven. De agenten hielden hem hierop aan en namen een blaastest af. Hieruit bleek de man 820 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Dit is bijna vier keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidscontrole

AMSTELHOEK De politie heeft zaterdag 9 augustus tussen 10.15 en 12.25 uur een snelheidscontrole gehouden op de Mijdrechtse Zuwe.

In totaal hielden 149 bestuurder van de 1157 gecontroleerde voertuigen zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 91 km per uur.

Vuilnisbak in brand

VINKEVEEN- Op vrijdagmiddag 8 augustus heeft de politie een jongeman aangehouden in verband met brandstichting in een vuilnisbak.

Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding dat er in het Zwanenpark aan de Pijlstaartlaan een vuilnisbak in brand gestoken was. Dankzij een getuige die het signalement van één van de verdachten had doorgegeven, konden er twee jongens van 16 jaar uit Wilnis en Vinkeveen aangehouden worden. Na verhoor bleek één van de twee verdachten geen aandeel te hebben gehad in de brandstichting. De verdachte uit Vinkeveen bekende dat hij de vuilnisbak in de brand had gestoken. Over de straf wordt later besloten.