Persberichten stad Utrecht, 11.50 uur

Utrecht, 10-08-2008

Getuigen mishandeling gezocht

UTRECHT - Op dinsdag 5 augustus 2008, tussen 17.00 uur en 18.00 uur, is een vrouw door een man mishandeld. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

De man en vrouw, bekenden van elkaar, reden samen op een grijze scooter en kregen ruzie op de hoek van de Reactorweg met de Atoomweg. De man sloeg en schopte de vrouw meerdere keren. Later die middag kregen ze wederom ruzie. Dit keer op het fietspad langs de Zuilense Ring aan de kant van Maarssen. De vrouw raakte door de mishandeling gewond en moest naar het ziekenhuis. Ze deed aangifte.

De man meldde zich later op het politiebureau en is aangehouden. Volgens de vrouw zijn er die dinsdag, in ieder geval op de Zuilense Ring, fietsers langs gekomen die getuige zijn geweest van de mishandeling. De verdachte heeft hen namelijk nog uitgescholden toen zij commentaar hadden op de mishandeling. Voor de bewijslast is het belangrijk dat deze getuigen zich melden bij de politie. Dit kan op tel: 0900-8844 (district Utrecht noord).

Fietsendieven

UTRECHT Via cameratoezicht zijn vrijdag 8 augustus meerdere fietsendieven betrapt.

Op de beelden was omstreeks 06.20 uur te zien dat een man een fietsslot aan het openbreken was met een stuk steen. Agenten gingen ter plaatse en hielden een 42-jarige man uit Utrecht als verdachte aan. De fiets die hij bij zich had, is in beslag genomen. Tijdens het fouilleren, vonden de agenten een joint en een zakje softdrugs. Dit is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 19.00 uur was wederom op beelden van cameratoezicht te zien dat een fiets doelwit was van dieven. Twee jongens probeerden op het Smakkelaarsveld een fietsslot open te breken met een steen en één stond op de uitkijk. Toen de diefstal niet scheen te lukken, liep het trio naar het Stationsplein. Daar hield de politie hen aan. De verdachten uit Utrecht, twee van 12 en één van 14 jaar oud, zijn aangehouden. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Over een straf wordt later beslist.

Agressieve winkeldief

UTRECHT De politie heeft zaterdag 9 augustus enige moeite gehad met de aanhouding van een winkeldief. Omstreeks 19.55 uur werd een 35-jarige veelpleger uit Utrecht betrapt toen hij een blikje sterke drank uit een winkel aan de Amsterdamsestraatweg stal. Hij werd aangehouden. Toen de gewaarschuwde agenten de man wilden meenemen naar het politiebureau, werd hij agressief. Hij schold de agenten uit en pleegde verzet. De agenten liepen een schaafwond en bult op tijdens het onder controle brengen van de verdachte. Hij is in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. De man had een schroevendraaier op zak. Die is voor onderzoek in beslag genomen. Hij bleef de agenten tijdens het vervoer naar het bureau beledigen en bedreigen. Ook vernielde hij een ruitje in zijn cel. De man is ingesloten.

Onder invloed

UTRECHT Op de Burgemeester Reigerstraat heeft de politie zondag 10 augustus een 51-jarige automobilist uit Houten aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 02.25 uur gecontroleerd, moest blazen en werd aangehouden. De ademanalyse gaf aan dat hij 485 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Omstreeks 02.45 uur wezen voorbijgangers surveillerende agenten op een 27-jarige man uit Wijk bij Duurstede. De man was wankelend naar de parkeergarage aan het Moreelsepark gelopen, plaste zichzelf volgens de getuigen onder en reed vervolgens in zijn auto de garage uit. De getuigen stopten de man en pakten zijn sleutels af. Ook schakelden ze de politie in. Agenten hielden de man aan. Hij weigerde om een blaastest af te leggen. Het bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. De politie heeft daarop de auto van de man in beslag genomen.

Omstreeks 05.00 uur werd op de Rijksweg A2 ter hoogte van de afslag Utrecht-West een dronken bestuurster van de weg gehaald. Een 41-jarige vrouw uit Amstelveen reed slingerend en moest een blaastest afleggen. Ze had teveel gedronken, werd aangehouden en moest ademanalyse ondergaan. De uitslag bedroeg 445 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt en de vrouw kreeg een rijverbod van vier uur.

Vernieler aangehouden

UTRECHT Op de Twijnstraat heeft een 21-jarige verdachte uit Utrecht een etalegeruit vernield. De man was zondag 10 augustus vervelend in een horecagelegenheid. Hij vernielde omstreeks 00.50 uur een ruit, maar kwam er niet mee weg. Getuigen belden de politie en agenten zochten in de omgeving naar de verdachte. Hij werd aangetroffen in de toiletten van de horecagelegenheid en aangehouden.

Vervelende man aangehouden

UTRECHT Aan de P. Augustus D. Genestestraat is zondag 10 augustus een man aangehouden omdat hij dronken bij zijn ex voor de deur stond te schreeuwen. De politie kreeg omstreeks 00.45 uur de melding dat een 40-jarige man uit Utrecht agressief en dronken op straat stond. Agenten namen poolshoogte en kregen de man niet tot bedaren. Hij bleef schreeuwen en dreigende taal uiten. Hij gaf aan dat hij ook wel met de agenten wilden vechten. De Utrechter is aangehouden. Bij zijn fouillering kwam een mes aan het licht. Dat is in beslag genomen.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Dankzij een oplettende buurtbewoner, heeft de politie zaterdag 9 augustus een woninginbreker aan kunnen houden. Een getuige belde omstreeks 04.25 uur de politie nadat ze een onbekende man in een voor haar bekende woning zag staan. Agenten kwamen direct ter plaatse en de verdachte, een 24-jarige man uit Utrecht, liep bijna letterlijk in de armen van een agent. Hij werd dus direct aangehouden. De man had in de tuin al een tas klaargezet om zijn buit in te kunnen doen. Deze is in beslag genomen. In zijn zakken had hij onder andere sieraden zitten. De man, een veelpleger, is ingesloten.

Geweld

UTRECHT De politie heeft zaterdag 9 augustus een 20-jarige Houtenaar aangehouden omdat hij een 20-jarige Utrechter had geslagen. Omstreeks 02.50 uur kreeg de politie de melding dat een man een andere man vermoedelijk een gebroken neus had geslagen in een horecagelegenheid aan de Neude. De politie kwam ter plaatse en zag een man met een bloedneus die aangaf geslagen te zijn en vermoedde dat zijn neus gebroken was. De Utrechter ging op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. De verdachte was nog aanwezig en is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Onder invloed

UTRECHT Op de Europalaan heeft de politie zaterdag 9 augustus een 29-jarige automobilist uit Vianen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 01.30 uur gecontroleerd omdat hij zonder verlichting over de Europalaan reed, moest blazen en werd vanwege de uitslag vervolgens aangehouden. De ademanalyse gaf aan dat hij 570 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en zijn rijbewijs in ingevorderd.

Honkbalknuppel in de auto

UTRECHT Op de Gloriantdreef heeft een 43-jarige man uit Utrecht twee keer proces-verbaal gekregen. Omstreeks 21.15 uur zagen surveillerende agenten dat de man parkeerde op een laad- en losplek. Hiervoor bekeurden ze de man. Tijdens het gesprekje dat volgde zagen de agenten dat de man een honkbalknuppel op grijpafstand in zijn auto had liggen. Het wapen is in beslag genomen en ook hiervoor heeft de man proces-verbaal gekregen.

Oplichter aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdag 8 augustus een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden nadat hij geprobeerd had met vals paspoort en een valse creditcard een groot geldbedrag op te nemen.

De politie werd omstreeks 14.10 uur ingeschakeld toen baliemedewerkers van een bank op Hoog Catharijne doorkregen dat de man met een vals paspoort aan de balie stond. De man vluchtte echter toen hij doorkreeg dat hijzelf door de mand was gevallen. Agenten zochten in de omgeving naar de man en troffen hem aan in een horecagelegenheid aan het Jaarbeursplein. Hij is aangehouden. In eerste instantie gaf hij nog een valse naam op, maar later gaf hij toe een 21-jarige Amsterdammer te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Veel niet in orde

UTRECHT Een 29-jarige man uit Veenendaal is zaterdagmorgen 9 augustus aangehouden voor rijden onder invloed. Maar er was meer niet in orde.

De politie zag de man om 07.20 uur in flinke vaart over het Zandpad rijden en besloot hem te controleren. Hij had geen rijbewijs bij zich en gaf een valse naam die van zijn neef - op. Hij moest blazen en had teveel gedronken. De man werd hiervoor aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 320 ug/l in zijn lichaam had. Op het politiebureau bleek ook dat hij over zijn identiteit had gelogen. In werkelijkheid bleken agenten dus de 29-jarige man uit Veenendaal en niet zijn neef voor zich te hebben. Het rijbewijs van de Veenendaler was al eerder ingevorderd. Maar in zijn auto lag nog wel een oud rijbewijs, dat hij als vermist goed had aangegeven. Ook lag er in de auto nog wat hasj. Tegen de man wordt proces-verbaal voor alle feiten opgemaakt. Zijn auto is in beslag genomen.

Baldadige volwassenen

UTRECHT - Twee mannen uit Amsterdam, van 19 en 23 jaar oud, zijn zaterdagmorgen 9 augustus aangehouden voor baldadigheid. De mannen werden om 05.40 uur betrapt door beveiligers op Hoog Catharijne toen ze een filmposter probeerden te stelen uit een reclamezuil. De beveiligers staken hier ene stokje voor en schakelden de politie in. De mannen zijn bekeurd voor baldadigheid.