Persberichten Eemland zuid, 12.20 uur

Utrecht, 10-08-2008

Onder invloed

AMERSFOORT Vrijdagmiddag is een 45-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden voor rijden onder invloed. Een agent zag in zijn vrije tijd een vrouw op de Vondellaan rijden waarvan hij dacht dat ze onder invloed was. Surveillerende agenten achterhaalden de automobiliste en zagen de vrouw parkeren op de Louise de Colignylaan. Ze stapte uit en was duidelijk dronken. De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Hieruit bleek dat ze 1180 ug/l in haar lichaam had. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT Vrijdagavond is een 34-jarige man uit Gdansk (Polen) aangehouden voor veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol.

De man reed omstreeks 21.05 uur over de Utrechtseweg uit de richting van de Stichtse Rotonde. Op een T- kruising wilde hij linksaf richting de Brink rijden, maar hij verloor de macht over het stuur en botste tegen een muurtje. Hij raakte niet gewond, maar de agenten die erbij kwamen, roken wel een alcohollucht. De man moest blazen en had te diep in het glaasje gekeken. Hij werd aangehouden en de ademanalyse wees uit dat hij 605 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Dief of heler

AMERSFOORT Op de Stadring heeft de politie vrijdag een 31-jarige verdachte uit Amersfoort aangehouden omdat hij op een gestolen damesfiets reed. Agenten zagen de man omstreeks 16.35 uur op een nieuwe damesfiets rijden en vertrouwden het niet. Ze checkten het framenummer en de fiets bleek gestolen te zijn. De man is aangehouden en de fiets is in beslag genomen.

Getuigen houden veelpleger aan

AMERSFOORT Getuigen hebben vrijdag 8 augustus een 36-jarige man uit Lelystad aangehouden toen ze hem betrapten op het stelen van vier lege kratten. De verdachte stal de kratten vanaf een binnenplaats van een horecagelegenheid aan de Lange Beekstraat en liep daarna snel weg richting het centrum. De getuige zette samen met de eigenaar van de horecagelegenheid de achtervolging in en kon de man aanhouden en overdragen aan de politie. Agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De verdachte bleek een veelpleger te zijn.

Vier verdachten auto-inbraak aangehouden

AMERSFOORT Vermoedelijk vijf jongens hebben vrijdag ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de De Houtmanstraat. Vier van hen zijn aangehouden.

De politie kreeg om 17.45 uur de melding dat een groepje jongens een auto had opengebroken en verschillende goederen had weggenomen. Een getuige had een signalement van de nog jonge verdachten en gaf dat aan de meldkamer door. Meerdere agenten zochten in de omgeving naar de verdachten, die nog in de buurt moesten zijn, en waren weggelopen via de Spilbergenstraat richting de Waalwijkstraat. Agenten zagen vier van de vijf verdachten lopen op de Liendertseweg. Bij het zien van de politie zetten ze het op een rennen naar de Van der

Doesstraat. Na achtervolgingen konden vier jongens uit Amersfoort, van 12, 13, 16 en 17 jaar oud, worden aangehouden op de Liendertseweg en de Ringweg Kruiskamp. Ze zijn allen ingesloten voor verhoor en in verzekering gesteld. De twee jongste verdachten konden diezelfde dag het bureau weer verlaten. De ouders van de verdachten zijn op de hoogte gebracht van de aanhoudingen.

Jongen slaat man

AMERSFOORT Tussen vrijdag 8 augustus 19.00 uur en 19.30 uur heeft een onbekende jongen een 23-jarige man uit Amersfoort een bloedneus en kapotte lip geslagen. De Amersfoorter deed aangifte.

De man fietste op de Bisschopsweg ter hoogte van het kruispunt met de Vermeerstraat en plotseling kwam een jongen op een rode brommer naast hem rijden. De jongen intimideerde de man en sloeg hem zo hard dat hij er een bloedneus en kapotte lip aan over hield.

Signalement verdachte:

Blanke jongeman tussen 16 en 18 jaar, tussen 160 en 170 cm lang, normaal postuur, donkerblond kort krullend haar, rond gezicht. Droeg een trui met lange mouwen en horizontaal strepen (rood- blauw) en lichtkleurige sportschoenen. Reed op rode brommer.

De politie onderzoekt de zaak en is daarvoor op zoek naar getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid op tel: 0900-8844.

Aanrijding onder invloed

LEUSDEN Een 28-jarige bromfietsbestuurder uit Amersfoort is zaterdag 9 augustus gewond geraakt nadat hij op zijn brommer uit de bocht was geraakt en tegen een tuinhek was gebotst van een woning aan de Arnhemseweg. Toen agenten omstreeks 00.50 uur ter plaatse kwamen, was ambulancepersoneel al met de man bezig. Agenten zagen een brommer die total loss was, drie ijzeren pinnen van het tuinhek die waren verbogen en de gewonde man, die met dubbele tong sprak. Hij is met een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is ook bloed van hem afgenomen ter vaststelling van het bloedalcoholgehalte.

Aangehouden na verdacht gedrag

HOOGLAND Twee 21-jarige mannen uit Amersfoort en Hoogland zijn zaterdag om 01.50 uur aangehouden omdat ze inbrekerswerktuig bij zich hadden. Getuigen hadden gezien dat het tweetal zich verdachte gedroeg bij een apotheek aan de Kraailandhof. Steeds als er voorbijgangers langs liepen, deed het tweetal hun capuchon op en als ze voorbij waren ging het ding weer af. De politie werd gebeld en controleerde de mannen. Ze hadden inbrekersgereedschappen in de auto liggen en zijn aangehouden. Ook lag er een beetje hasj in de auto. Dit is in beslag genomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor bedreigingen

AMERSFOORT Een 21-jarige man uit Amsterdam is zaterdag 9 augustus aangehouden omdat hij een man had bedreigd bij een horecagelegenheid aan de Krankeledenstraat. Omstreeks 02.30 uur ontstond ruzie en getuigen hoorden dat de Amsterdammer forse dreigementen uitte tegen een 21-jarige man uit Amersfoort. De politie werd ingeseind en hield de man op basis van de getuigenverklaringen aan. Waar de ruzie om ging, is onbekend. De verdachte had cocaïne en een groot geldbedrag op zak. Dit is voor onderzoek in beslag genomen.

Vernielers gezocht

AMERSFOORT Op de Paulus Buijslaan en de Pieter Bothlaan zijn circa tien autos vernield door onbekenden. Zaterdag 9 augustus omstreeks 03.15 uur hoorden bewoners buiten enkele klappen. Toen ze poolshoogte namen zagen ze dat van diverse autos de ruiten waren ingegooid. Van de dader(s) ontbrak ieder spoor.

De politie onderzoekt de vernielingen en vraagt getuigen zich te melden op tel: 0900-8844 of via het anonieme tipnummer 0800-7000.

Mishandeling

AMERSFOORT Voor en in een winkel aan de Kamp heeft zaterdag een mishandeling plaatsgevonden.

Omstreeks 17.50 liep een 28-jarige man uit Amersfoort langs een winkel. Toen hij al voorbij was, werd hij aangesproken. De man keek om en werd zonder aanleiding uitgescholden door een 27-jarige man uit Amersfoort. De 27-jarige man viel de 28-jarige man vervolgens aan en beide mannen raakten met elkaar in gevecht, buiten en in een levensmiddelenwinkel. De 27-jarige man sloeg de 28-jarige man onder andere met een bezemsteel. Laatstgenoemde liep een gekneusde hand en blauwe plekken op. Uiteindelijk werd de 27-jarige man overmeesterd en hielden inmiddels gewaarschuwde agenten hem aan. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek. De 28-jarige man heeft aangifte gedaan. Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie op tel: 0900-8844.