Politie Haaglanden

Persberichten 10 augustus

Haaglanden, 10-08-2008

Man bewusteloos geslagen
Den Haag Een 22-jarige man uit Den Haag kreeg zaterdag 9 augustus om 04.20 uur onenigheid op het Plein. Hij sloeg daarop een 22-jarige man uit Voorschoten tegen zijn hoofd, waardoor deze het bewustzijn verloor. Omstanders wezen de Hagenaar aan als de dader en agenten hielden hem aan. De ambulance vervoerde de man uit Voorschoten naar het ziekenhuis. De Hagenaar zal zich voor een rechter moeten verantwoorden.

Nepgoud-handelaars
Den Haag Getuigen gaven vrijdag 8 augustus om 18.00 uur aan de politie het kenteken door van een auto van waaruit twee mannen en een vrouw (nep)goud verkochten aan voorbijgangers op de Hoefkade. Agenten achterhaalden de auto en vroegen de drie inzittenden om een ventvergunning, die zij niet konden tonen. De mannen, (34 en 38 jaar) en vrouw (22 jaar), allen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, kregen hiervoor een boete die zij direct moesten voldoen. Het nepgoud, 41 ringen en 14 kettingen, werd inbeslag genomen.

Steekpartij
Den Haag Een opstootje op het Kaapseplein escaleerde zaterdagavond 9 augustus om 21.15 uur tot een steekpartij met letsel. Een vader en zoon (44 jaar uit Den Haag en 23 jaar uit Arnhem) kregen daar ruzie met twee Hagenaars (38 en 26 jaar). Vermoedelijk kreeg de vader een kopstoot van de 38-jarige Hagenaar en deelde hij zelf ook een klap uit. Zijn zoon bemoeide zich met de situatie, waarop de 38-jarige daar echter op reageerde door hem met een mes in het gezicht te steken. De daders gingen er vandoor in een auto, maar konden dankzij getuigenverklaringen op de Melis Stokelaan aangehouden worden. Zij zitten beide nog vast. De wond van het slachtoffer werd in het ziekenhuis gehecht. De politie onderzoekt de toedracht van de steekpartij.

Met 1.255 ugl achter het stuur
Den Haag Bij een alcoholcontrole op de Slachthuislaan betrapten agenten zondag 10 augustus om 07.05 uur een 48-jarige man uit Den Haag in beschonken toestand achter het stuur. Hij blies bij een alcoholtest
1.255 ugl en moest daarop direct zijn rijbewijs inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Valse naam redt hachje niet
Den Haag Een automobilist dacht bij een verkeerscontrole aan de aandacht van de agenten te ontsnappen door een valse naam op te geven. Toen de agenten die naam en adres echter natrokken in het bevolkingsregister bleek er op dat adres geen man, maar een vrouw en drie kinderen ingeschreven te staan. Terwijl de man claimde daar alleen te wonen. De automobilist moest mee naar het bureau om zijn identiteit uit te zoeken. Daar kwam de aap uit mouw en gaf hij zijn echte identiteit prijs; de 55-jarige Hagenaar bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. In zijn auto vonden agenten ook nog eens 29 verpakkingen cocaïne. Hij kreeg verschillende processen-verbaal en hij zit nog vast.

Man beroofd
Den Haag Drie mannen (18 en 20 jaar uit Den Haag) beroofden zaterdag 9 augustus om 01.30 uur een 48-jarige man uit Den Haag op de Troelstrakade met geweld van zijn portemonnee. Het drietal sneed het slachtoffer op de fiets de weg af, waardoor hij viel. Daarop schopten en sloegen ze hem en namen zijn portemonnee uit zijn broekzak weg. Dankzij getuigenverklaringen konden agenten even later de verdachten in de Vaassenstraat aanhouden. Het slachtoffer moest ter observatie een dag en nacht in het ziekenhuis blijven. De drie verdachten zitten nog vast voor nader verhoor.

Groep beledigt agenten
Den Haag Surveillerende agenten reden zaterdag 9 augustus om 21.00 uur door de Rijnstraat toen een groep hen beledigende teksten toeriep. Daarop gingen de agenten naar hen toe en hielden drie mannen (Hagenaars van 24, 28 en 35 jaar) aan die hen beledigden. Toen verschillende mensen geen gehoor gaven aan de instructies van de agenten zich niet met de situatie te bemoeien en zich te verwijderen, dreigde de situatie te escaleren. Hierop lieten de agenten versterking komen, waardoor de situatie uiteindelijk weer kalmeerde. Het drietal kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren met een derde wordt verhoogd.

Man betast conductrice
Den Haag Een 27-jarige conductrice uit Den Haag alarmeerde zaterdag 9 augustus om 15.05 uur de politie toen een zwartrijder in de trein tussen Voorburg en Den Haag haar onzedelijk betaste. Zij wilde hem een boete geven voor het rijden zonder geldig plaatsbewijs toen de man haar betaste. Op het Centraal Station hielden agenten op haar aanwijzingen de man aan.

Betrapt!
Den Haag Een getuige zag zaterdagmorgen dat twee mannen hadden ingebroken in een woning op de Beeklaan en er op de fiets vandoor gingen met een flatscreen tv onder de arm. Gealarmeerde agenten zagen het tweetal fietsen op de Zevensprong de twee mannen fietsen, inderdaad met een televisie onder de arm geklemd. Beide mannen werden aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. Daar bekende de 31-jarige de inbraak. De 46-jarige zwijgt in alle toonaarden. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldievegge rolt ook zakken
Leidschendam Beveiligingspersoneel hield zaterdagmiddag 9 augustus een 36-jarige Haagse aan nadat zij bij een supermarkt op de Duindoorn was betrapt op zakkenrollerij. Tevens waren er camerabeelden beschikbaar van eenzelfde feit, echter gepleegd bij een andere supermarkt in het winkelcentrum. Ter plaatse gekomen agenten namen de vrouw mee naar het politiebureau. Uit haar handtas kwamen goederen tevoorschijn, waarvan ze vermoedden dat deze van winkeldiefstal afkomstig waren. Zo troffen de agenten in de tas van de vrouw onder meer parfum, huidverzorgingsproducten, kleding, telefoonkaarten en strippenkaarten aan. Tevens bleek de vrouw een geldbedrag van ruim 1.100 euro bij zich te hebben. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de herkomst van de aangetroffen goederen.

Jongens aangehouden voor vernieling
Voorburg Twee Voorburgers van 17 en 18 jaar werden zondagmorgen 10 augustus omstreeks 00.15 uur aangehouden na een melding van vernieling. Een oplettende getuige zag twee jongens de straatverlichting op de St. Martinuslaan vernielen door er stenen tegenaan te gooien en belden direct de politie. Agenten troffen ter plaatse de twee Voorburgers aan die er bij het zien van de politie vandoor gingen. Na een korte achtervolging visten de agenten de twee verdachten op de Prinses Margrietlaan uit de bosjes en hielden ze aan. De politie onderzoekt de zaak.

Zonder rijbewijs, maar mèt wapen
Voorburg Agenten controleerden zondagochtend 10 augustus omstreeks
02.45 een 23-jarige Haagse snorfietser op de Laan van Nieuw Oosteinde. Tijdens de controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs waarop de agenten hem aanhielden. Toen ze hem fouilleerden, kwam uit zijn broeksband een vuurwapen tevoorschijn. De man bleek al twee keer eerder te zijn aangehouden omdat hij zonder rijbewijs in een auto reed. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op tegen de man.

Borreltje teveel
Wassenaar Omdat hij teveel gedronken had, werd een 68-jarige Katwijker zaterdagmorgen 9 augustus aangehouden. Agenten zagen de man omstreeks 00.50 uur rijden op de van Zuylen van Nyeveltstraat lieten hem een blaastest afleggen. Op het politiebureau blies hij 300 ugl en kreeg hij een proces-verbaal.

Jongens aangehouden voor vernieling autos
s-Gravenzande Naar aanleiding van een melding dat een groep jongens over daken van autos liep en tegen zijspiegels trapten, gingen agenten zaterdagavond 9 augustus omstreeks 22.00 uur poolshoogte nemen op de Populierenstraat. Op de Oudelandstraat troffen zij een groep jongens aan die voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. Dit vijftal, vier van 15 jaar en een 16-jarige allen uit s-Gravenzande, werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar stelden de agenten ook de ouders van de jongens op de hoogte van hun gedrag. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken vakantievierder ramt regelkast
Honselersdijk Een 39-jarige Rus op vakantie werd zaterdagavond 9 augustus aangehouden nadat hij omstreeks 23.35 uur op de Vogelaer een regelkast met zijn auto uit de grond reed. De man reed op de kruising met de Mariëndijk toen hij door nog onbekende oorzaak tegen de kast botste. Ter plaatse gekomen agenten hielden de man aan en brachten hem naar het politiebureau. Daar blies de man 575 ugl. De officier van justitie zal zich buigen over de hoogte van de boete. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Dronken man stapt in auto
Wateringen Surveillerende agenten in burger zagen zaterdagavond omstreeks 23.30 uur een dronken man lopen op de Heulweg. De man, een 45-jarige Hagenaar, stapte vervolgens in zijn auto en reed achteruit. Hierop hielden zij de man aan. Op het bureau blies hij 910 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Dronken fietser maakt brokken
Naaldwijk Een 38-jarige Poeldijkse werd zaterdagavond aangehouden nadat zij met drank op bij een aanrijding betrokken maakte met haar fiets. De vrouw reed op de Harry Hoekstraat toen zij in botsing kwam met een 19-jarige fietsster uit Naaldwijk. De ambulance vervoerde de Naaldwijkse met letsel aan haar kaak naar het ziekenhuis. De Poeldijkse blies op het politiebureau 755 ugl. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Meisje aangehouden voor mishandeling agente
Naaldwijk Naar aanleiding van overlast vanwege een verjaardagsfeestje gingen agenten vrijdagavond 8 augustus omstreeks 23.50 uur poolshoogte nemen op de Pinksterbloem. Daar bleek dat de bewoner het feestje had beëindigd en iedereen naar buiten had gestuurd, waardoor er overlast ontstond en één van de feestgangers een klap zou hebben gekregen. Toen de agenten probeerden het verhaal duidelijk te krijgen, was een 19-jarig meisje uit de Lier het daar niet mee eens. Toen zij een 24-jarige agente uitschold, wilde deze haar aangehouden. Het meisje was hier echter niet van gediend, rukte zich los en trapte de agente in haar buik. Omdat het meisje zich flink verzette hebben meerdere agenten haar onder controle gebracht en naar het politiebureau vervoerd. Daar verklaarde zij nogal wat alcohol en cocaïne te hebben genuttigd en zich weinig meer te kunnen herinneren van de belediging en mishandeling. Het meisje moet zich in oktober voor de rechter verantwoorden. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren met een derde wordt verhoogd.

Man vernielt autos
Nootdorp Een 37-jarige Zoetermeerder werd zaterdagmorgen aangehouden nadat hij op de Sportparkweg meerdere autos vernield had. Een getuige meldde omstreeks 05.00 uur dat een man autos vernielde waarop agenten een kijkje gingen nemen. Zij zagen op de Koningin Julianastraat de Zoetermeerder nog net als bijrijder in een auto stappen. Omdat de man voldeed aan het opgegeven signalement, hielden zij hem aan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. In totaal werd van vier autos de spiegel dan wel deur vernield.

Woninginbrekers betrapt
Pijnacker Naar aanleiding van een melding van een woninginbraak gingen agenten zaterdagavond 9 augustus omstreeks 22.45 uur poolshoogte nemen op de Beatrixstraat. Daar zagen zij op het dak van een woning drie mannen staan. Twee van hen konden worden aangehouden. De derde verdachte wist te ontkomen. Bij de twee aangehouden mannen, Rijswijkers van 22 en 35 jaar, werden sieraden aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak en de herkomst van de sieraden.

Verdachten poging inbraak aangehouden
Delft Twee Delftenaren van 21 en 24 jaar werden zaterdagmorgen aangehouden nadat zij hadden geprobeerd in te breken in de apotheek op de Rossinistraat. Een getuige zag de jongens een ruit inslaan en belde direct de politie. Die troffen de jongens in de omgeving aan en hielden hen aan. De getuige herkende de verdachte als het tweetal dat de ruit had vernield. De jongens bleken niets te hebben weggenomen. Tegen de twee werd proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder komt ten val, getuigen gezocht
Zoetermeer Politie Haaglanden zoekt getuigen van een voorval op de Planbaan, zaterdag 9 augustus omstreeks 16.00 uur. Een 21-jarige Zoetermeerse motorrijder kreeg op de rotonde op het Schamhartplein geen voorrang van een vermoedelijk blauwe stationwagen. De jongen kon een aanrijding nog maar net voorkomen en kwam met zijn motor ten val. De jongen hield aan zijn val schaafwonden aan zijn knie, heup en elleboog over. Tevens raakte zijn motor, horloge en broek beschadigd. De automobilist reed zonder zich bekend te maken, door. Heeft u zaterdagmiddag iets gezien van dit incident, bel dan met de Politie in Zoetermeer via nummer 0900-8844.

Jongens aangehouden voor mishandeling
Zoetermeer Twee jongens werden zondagmorgen omstreeks 00.15 uur aangehouden omdat zij mogelijk betrokken zijn bij de mishandeling van een 17-jarige Zoetermeerder. Een groepje jongens sloeg de Zoetermeerder bij het speeltuintje op het Ebbehout van zijn fiets. Gewaarschuwde agenten hielden in de omgeving een 17-jarige Voorburger en een 20-jarige Zoetermeerder aan, die voldeden aan het opgegeven signalement en wegrenden, toen zij zagen dat de politie arriveerde. De politie onderzoekt de zaak en het aandeel van de twee aangehouden jongens daarin.

Jongen deelt klappen uit
Zoetermeer Een 19-jarige Zoetermeerder werd zondagmorgen aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid aan het Oostwaarts een 27-jarige man uit Zoeterwoude een bloedneus sloeg. Surveillerende agenten zagen de bebloede jongens buiten staan terwijl de vechtersbaas naar buiten werd gehaald door de beveiliging. De Zoetermeerder werd aangehouden en de mishandelde jongen is naar het ziekenhuis gegaan voor controle. De politie onderzoekt de zaak.