Persberichten Binnensticht, 12.25 uur

Utrecht, 10-08-2008

Rondneuzende man aangehouden

BUNNIK In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 augustus heeft een oplettende een getuige een mogelijke autokraak voorkomen.

Omstreeks middernacht kreeg de politie een melding dat er op de Ds. Pasmastraat twee personen zouden lopen die veel interesse toonden in de inhoud van geparkeerde voertuigen en woningen.

Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij één persoon op de Engweg lopen, 20 meter voor hem fietste een man weg in de richting van het NS station Bunnik. De lopende man werd aangesproken en aangehouden toen bleek dat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Hij bleek een bekende van de politie. Tegen hem, een 23-jarige man uit Polen, is proces-verbaal opgemaakt en hij is ingesloten. De man op de fiets kon bij het station aangehouden worden, hij kon wel een identiteitsbewijs tonen en kon zijn weg vervolgen.

Verdachte mishandeling aangehouden

BILTHOVEN - De politie heeft op zaterdagochtend 9 augustus een man aangehouden in verband met mishandeling.

Omstreeks 02.30 deed een 22-jarige man uit Utrecht aangifte van zware mishandeling. Hij verklaarde met een bierglas in het gezicht te zijn geslagen. De man had zijn auto geparkeerd op de Hessenweg toen hij op een agressieve toon werd aangesproken. In eerste instantie herkende de man de verdachte niet, maar uiteindelijk bleek het toch om een bekende van de Utrechter te gaan. De mishandelde man is door zijn vriendin naar de eerste hulp van het UMC Utrecht gebracht, hier bleek de man een slagaderlijke bloeding te hebben.

De verdachte, een 32-jarige man uit De Bilt, kon later in zijn woning worden aangehouden. Hij is ingesloten. De aanleiding van de mishandeling is nog onbekend.

Handel in harddrugs

ZEIST- Zaterdagnacht 10 augustus heeft de politie een verdachte aangehouden in verband met het bezit van harddrugs.

Omstreeks 02.20 was op camerabeelden van cameratoezicht te zien dat er op de 2e Dorpstraat een vermoedelijke transactie van harddrugs plaats vond tussen twee personen. De verdachte die de drugs kocht, een 18-jarige man uit Driebergen, kon even later door de politie worden aangehouden. Hij was in bezit van een wikkel waar drugs in had gezeten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte poging tot inbraak aangehouden

ZEIST- Op zondagochtend 10 augustus heeft de politie een verdachte aangehouden in verband met een poging tot inbraak.

Omstreeks 03.25 kreeg de politie een melding van een bewoonster van een woning aan de Wilhelminalaan dat zij een ladder tegen haar gevel zag staan en een verdachte man in haar achtertuin had zien staan. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij de verdachte, een 18-jarige man uit Zeist, de straat oversteken. De verdachte werd herkend door de bewoonster. De man is aangehouden en ingesloten.

Inbraak in sportzaal

ZEIST De politie heeft op zaterdag 10 augustus een jongeman aangehouden in verband met een inbraak in een sportzaal.

Na een melding van een getuige dat er door een aantal jongeren was ingebroken bij een sportzaal aan de Javalaan ging de politie omstreeks 04.00 uur ter plaatse. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de getuige één verdachte te hebben aangehouden. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Zeist, is overgedragen aan de politie. De moeder van de verdachte is in kennis gesteld. Naar de overige verdachten wordt nog gezocht.