Persberichten Eemland noord, 12.25 uur

Utrecht, 10-08-2008

Schennispleger aangehouden

SOEST Zwembadpersoneel heeft zaterdag een man aangehouden en overgedragen aan de politie op verdenking van het plegen van schennis.

De politie is zaterdag 9 augustus ingeschakeld omdat meerdere bezoekers van een zwembad in Soest geklaagd hadden over onzedelijk gedrag van een badgast. Hij zou zijn geslachtsdeel ongevraagd aan kinderen hebben laten zien. Het zwembadpersoneel schakelde de politie in. Toen de man dit vermoedelijk vernam, probeerde hij weg te gaan. Hij werd tegengehouden en aan de gewaarschuwde agenten overgedragen. De man, een 53-jarige inwoner van Amersfoort, is verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij krijgt een zwembadverbod.

Burenruzie

BAARN De politie is zaterdag ingeschakeld bij een uit de hand gelopen burenruzie. Omstreeks 20.40 uur ontving de politie de melding dat buren van de Mauvestraat elkaar te lijf waren gegaan vanwege een balletje dat van de ene in de andere tuin terecht was gekomen. Agenten kwamen ter plaatse en hoorden het verhaal aan. Over en weer zou met wapens gedreigd zijn. Het werd de agenten al snel duidelijk dat er alcohol in het spel was. Eén van de mannen die bij de ruzie betrokken was, gaf aan dat er gestoken was. Een mes dat agenten zagen liggen is voor onderzoek in beslag genomen. Een andere man verklaarde bedreigd de zijn met een slagwapen. Omdat de rust weer was teruggekeerd, niet alle betrokkenen aanwezig waren en er alcohol in het spel was, is niemand aangehouden. Eén van de mannen is meegegaan naar het politiebureau voor het doen van aangifte. De zaak is in onderzoek. (Omwille van de privacy worden in dit persbericht geen leeftijden vermeld).

Onder invloed

BAARN Zondagochtend 10 augustus werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Omstreeks 03.25 uur controleerden agenten de 31-jarige man uit Eemnes op het Zuidereind. De man bleek te hebben gedronken en blies 320 ug/l op het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijontzegging voor twee uur.