Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

Drie meisjes aangehouden terzake openlijke geweldpleging


Publicatiedatum: 10-8-2008 14:03:30

ARNHEM - Twee meisjes van 14 uit Arnhem en een meisje van 15 uit Zevenaar werden zaterdagmiddag 9 augustus in een winkel in het centrum door de politie aangehouden, nadat zij twee 15-jarige meisje uit Nijmegen belaagd en mishandeld hadden. Tijdens het winkelen werden de meisjes uit Nijmegen door het drietal hinderlijk gevolgd en getreiterd, aan de haren getrokken, gespuwd, en geslagen. De meisjes uit Nijmegen waren daardoor zeer ontdaan.
Tijdens het onderzoek door de politie bleek dat de drie meisjes de nacht ervoor, van vrijdag op zaterdag, ook twee andere meisjes lastig gevallen en mishandeld hebben. Deze twee meisjes, 15 jaar uit Nijmegen en Westervoort, werden in een discotheek en daarna op weg naar huis zonder aanleiding door hen geslagen en gestompt. De vader van het meisje uit Westervoort, die zijn dochter en haar vriendin rond 2 uur op kwam halen uit de stad, kwam juist op dat moment aanlopen en heeft hen ontzet en aangifte gedaan op het politiebureau. De politie heeft twee van de meisjes in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Het meisje uit Zevenaar is na verhoor heengezonden. De ouders van de drie meisjes zijn in kennis gesteld.(08-111323/111088)

Aanhoudingen na opstootjes in uitgaanscentrum

Publicatiedatum: 10-8-2008 14:00:55

ARNHEM - In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 augustus rond 3 uur verichtte de politie enkele aanhoudingen na beginnende vechtpartijen in het uitgaansgebied de Korenmarkt. De politie kwam bij de dreigende opstootjes tussen verschillende groepen tussenbeide en verichtte drie aanhoudingen: Een 19-jarige Arnhemmer weigerde zijn identiteitsbewijs te tonen en verzette zich tegen zijn aanhouding. Twee vrienden, 17 en 18 jaar, wilden zich niet verwijderen en werden ook aangehouden.(08-111095)

Oplichting oudere: kluis gestolen

Publicatiedatum: 10-8-2008 13:59:23

ARNHEM - Een 81-jarige man uit Arnhem is slachtoffer geworden van een babbeltruc op donderdagmiddag 7 augustus. Er meldden zich een man en een vrouw aan zijn deur in de wijk Presikhaaf IV, die vertelden van de Thuiszorg te zijn. De vrouw leidde, eenmaal binnen gekomen, de man af, waarna de man kans zag naar boven te gaan. Na enige tijd vertrokken de man en vrouw en miste de bewoner later een kluisje met geld en waardepapieren uit de slaapkamer. De man en de vrouw zijn rond de 40 jaar, de vrouw had een Duits accent, de man droeg een net kostuum. (08-110921)