Politie Kennemerland

Politie zoekt slachtoffers

Haarlem, 10-08-2008 o De politie in Haarlem is een onderzoek gestart naar aanleiding van de aanhouding van drie zigeunervrouwen afgelopen donderdag 7 augustus (zie onderstaand persbericht van 7 augustus hierover).

Deze vrouwen worden er eveneens van verdacht ook op dinsdag 5 augustus een huis te zijn binnen gedrongen in de Roordastraat. Opvallend bij beide incidenten was dat de bejaarde vrouwelijke bewoners thuis waren. De verdachten kwamen met een smoes de woningen binnen, waarop zij direct het huis doorzochten. In beide gevallen werden de vrouwen door een oplettende buurman verjaagd. Bij hun laatste poging werden de vrouwen dus aangehouden. De politie vermoedt dat er meerdere (bejaarde) mensen slachtoffer zijn geworden van de vrouwen. Eventuele slachtoffers worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Haarlem via telefoonnummer 0900 - 88 44.

Eerder verstuurd persbericht

Vrouwen aangehouden

HAARLEM, 7 augustus - De politie heeft rond 14.00 uur drie vrouwen uit Harderwijk aangehouden. Een oplettende getuige had gezien hoe het drietal een huis in de Karel van Mandersstraat binnen drong. Gewaarschuwde agenten zagen nog net een van de verdachten via de tuin vluchten. Een van de vrouwen werd na een korte achtervolging aangehouden. De andere twee verdachten probeerden zich te verstoppen in de omgeving, maar met behulp van een politiehond werden ze gevonden. De vrouwen, van 22 en 32 jaar oud en een van onbekende leeftijd, zijn voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.