Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 en 10 Augustus

Boze man uit woede met bijl

Hengelo

Een 65-jarige inwoner van Hengelo had een conflict met een 47-jarige inwoner van Hengelo. Hij besloot dit op 8 augustus te beslechten door met een bijl het interieur van de zaak van de 47-jarige te lijf te gaan. Hij werd aangehouden.

Op 8 augustus, rond 14.45 uur, kreeg de politie melding dat een man met een bijl het interieur van een restaurant aan de Joseph Haydnlaan kort en klein zou slaan. De ter plaatse gekomen agenten zagen dat een man door enkele getuigen in bedwang werd gehouden. De man, een 65-jarige Hengeloër, had een persoonlijk conflict met de eigenaar van het restaurant, een 47-jarige Hengeloër. Hij had met een bijl ingeslagen op een werkbank, op het buffet en op de kassa. Nadat de eigenaar en een aantal getuigen het restaurant binnen kwamen staakte de 65-jarige de vernielingen. Hij werd door de politie aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het is niet bekend hoe hoog de schade is die de man met de bijl veroorzaakt heeft. (08-100031)

Gestolen auto na achtervolging aangetroffen

Enschede

Op 9 augustus rond middernacht zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden over de Oosterstraat. De bestuurder negeerde een stopteken. Na een achtervolging met hoge snelheden kon de politie twee betrokkenen aanhouden. De auto bleek te zijn gestolen.

Op 9 augustus rond middernacht zagen surveillerende agenten dat de bestuurder van een personenauto met hoge snelheid over de Oosterstraat reed.De agenten gaven deze bestuurder een stopteken, maar deze reageerde hierop door er met hoge snelheid vandoor te gaan. Na een achtervolging waarbij binnen de bebouwde kom snelheden van boven de 120 km/u gemeten werden, bracht de bestuurder de auto tot stilstand op de Minkmaatstraat. Daar verlieten drie personen de auto. De politie kon twee mannen van 46 en 33 jaar, beiden afkomstig uit Enschede, aanhouden. De bestuurder wist te ontkomen. Uit onderzoek is inmiddels wel zijn identiteit vastgesteld. De gebruikte auto bleek eerder deze maand in Enschede gestolen te zijn. De beide aangehouden inzittenden zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld, de ontkomen bestuurder zal later worden aangehouden. (08-100218)

Winkeldief probeert met geweld te ontkomen

Almelo

Een 38-jarige man uit Hoogeveen probeerde op 9 augustus rond 15.00 uur aan winkelmedewerkers te ontkomen nadat hij een boormachine had ontvreemd. Hij duwde met geweld de medewerkers weg, maar werd later door hen staande gehouden.

Op 9 augustus rond 15.00 uur kreeg de politie melding dat een winkeldief nadat hij betrapt was op diefstal van een boormachine uit een winkel aan de Woonboulevard, twee medewerkers van die winkel met geweld aan de kant had gedrukt om zo te kunnen ontsnappen. De man zou worden achtervolgd door vier medewerkers. De ter plaatse gekomen politie trof de man aan op Het Sumpel. Daar hadden de vier medewerkers hem uiteindelijk te pakken gekregen. De verdachte, een 38-jarige man uit Hoogeveen, werd aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-100419)

Stomdronken bestuurder aangehouden

Oldenzaal

Een 64-jarige Oldenzaler werd op 9 augustus betrapt op rijden onder invloed. Hij was zo dronken dat hij niet meer kon staan.

Op 9 augustus rond 19.35 uur, kreeg de politie melding dat een automobilist kennelijk stomdronken reed op de Bentheimerstraat. Hij zou van links naar rechts slingeren. De politie trof de auto geparkeerd aan op de Tulpstraat. De bestuurder, een 64-jarige Oldenzaler lag te slapen in zijn auto. Nadat hij wakker werd gemaakt door de agenten stapte hij uit. Hij was zo dronken dat hij omviel tegen een geparkeerde auto. In een poging weer in zijn auto te stappen, zwaaide hij een portier zo ver open dat een andere geparkeerde auto beschadigd werd. De Oldenzaler werd aangehouden voor rijden onder invloed. Ademanalyse wees uiteindelijk 635 Ugl uit (1.46 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-100497)

Spookrijdende vrachtwagenchauffeur blijkt stomdronken

De Lutte

Duitse politiemensen zagen op 9 augustus rond 22.30 uur een spookrijdende vrachtwagen op de A1 ter hoogte van De Lutte. Zij waarschuwden de Nederlandse collega's. De chauffeur bleek dronken te zijn en verzette zich tegen aanhouding.

Op 9 augustus rond 22.30 uur zagen Duitse politiemensen dat een vrachtwagen op de A1 in de richting Duitsland reed, maar over de rijbaan voor het verkeer richting Nederland. Zij brachten de vrachtwagen tot stilstand bij de afslag De Lutte. Zij waarschuwden de Nederlandse politie. Ter plaatse gekomen bleek dat de vrachtwagenchauffeur, een 36-jarige man uit Litouwen, dronken was. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees 955 ugl uit. (2.2 promille) De Litouwer is voor nader onderzoek ingesloten. (08-100552)

Vechtpartij op station

Rijssen

Op 10 augustus rond 03.45 uur, zagen surveillerende agenten dat er een grote vechtpartij was op het NS station. Hierop hebben zij assistentie ingeroepen van meerdere politie-eenheden. Ter plaatse was het zo chaotisch dat niet duidelijk was wie nu met wie vocht. Onder andere door het inzetten van een politiehond werd de vechtpartij beëindigd. Door agenten werd gezien dat een, naar later bleek, 21 jarige vrouw uit Rijssen met haar vuist een harde klap gaf in het gelaat van een 24-jarige vrouw uit Rijssen. De 21-jarige was helemaal door het dolle heen en kon met moeite worden aangehouden. Zij werd voor nader onderzoek ingesloten. Op dit moment is de aanleiding van de vechtpartij nog onduidelijk. (08-100670)

Dronken fietser veroorzaakt aanrijding, passagier gewond

Hengelo

Een dronken fietser stak op 10 augustus rond 04.30 uur plotseling de Deldenerstraat over. Hij werd aangereden door een auto, waarbij zijn passagier, een 21-jarige vrouw uit Goor, gewond raakte.

Op 10 augustus rond 04.30 uur reed een 24-jarige man uit Markelo op zijn fiets over de Langestraat. Achterop zat een 21-jarige vrouw uit Goor. Ter hoogte van de T-kruising met de Deldenerstraat stak hij zonder goed uit te kijken over en werd aangereden door een 19-jarige vrouw uit Borne die in haar auto over de Deldenerstraat reed. Bij deze aanrijding raakte de 21-jarige passagier gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De 24-jarige fietser bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ademanalyse wees 475 ugl uit (1.09 promille) De politie maakt proces-verbaal op. (08-100660)

Bestuurder vermoeid, aanrijding is het gevolg

Deurningen

Op 9 augustus rond 04.30 uur, maakte een 45-jarige man uit Heemskerk een stuurfout op de A1. Hierdoor raakte hij een andere auto en sloeg over de kop. Hij raakte gewond.

Op 9 augustus rond 04.30 uur reed een 45-jarige man uit Heemskerk in zijn personenauto over de rijbaan van de A1 bij Deurningen. Hij kwam uit de richting Duitsland. Voor hem reed een 43-jarige man uit Bremen. De 45-jarige haalde de 43-jarige bestuurder in, maar ging tijdens het inhalen te snel weer naar rechts waardoor hij met zijn auto in aanrijding kwam met de auto van de 43-jarige Duitser. De 45-jarige bestuurder sloeg met zijn auto over de kop en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de 43-jarige Duitser tolde om zijn as. De bestuurder raakte niet gewond. De oorzaak van de stuurfout wordt gezocht in vermoeidheid van de 45-jarige man uit Heemskerk. De politie maakt proces-verbaal op. (08-100294)

Projectiel ontploft in park

Enschede

Op 9 augustus rond 18.00 uur, werden bewoners van de Zuidhollandlaan opgeschrikt door een harde knal. De ter plaatse geroepen politie stelde vast dat in het park tussen de Zuidhollandlaan en de A 35 door onbekenden een kennelijk zelfgemaakt projectiel tot ontploffing was gebracht. Zij trof in het park een gat aan van 15 centimeter breed en 2 centimeter diep. Getuigen verklaarden dat zij hadden geizen dat een man iets in het park had gegooid en vervolgens er vandoor was gegaan. Direct daarna klonk de harde knal. Het gaat hier waarschijnlijk om een vuurwerkbom. De politie stelt een nader onderzoek in. (08-100482)



Politie Twente