Politie Noord- en Oost Gelderland

Heelweg - Dronken bestuurder

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 10 augustus op de Twente-route in Heelweg een 34-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man viel op door zijn rijgedrag. Agenten lieten de man blazen. Hij bleek onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winterswijk - Brand in kelder

In de nacht van zaterdag op zondag 10 augustus kreeg de politie rond 23.00 uur melding van een brand in een kelder van een flat aan de Europalaan in Winterswijk. De brand was snel geblust. Niemand raakte gewond.

Een buurtbewoner was zijn hond aan het uitlaten en rook brand en waarschuwde de politie. De brandweer en de politie waren snel ter plaatse. De brandweer bluste de brand. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een onderzoek in.

Zeddam - Bromfietsers onder invloed, één persoon gewond door val

Twee 19-jarige bromfietsers, de een uit Doetinchem en de andere uit de gemeente Montferland zijn in de nacht van zaterdag op zondag 10 augustus rond 01.45 op de Oude Doetinchemseweg in Zeddam betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

De Doetinchemmer is met zijn bromfiets tegen een paal van een gasbedrijf gereden en raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man uit de gemeente Montferland werd aangehouden en werd meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Daar blies hij 1,36 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.


---- --