Politie Zuid-Holland-Zuid

10/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 10-08-2008 o Persberichten District II

DOORGEREDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 18-jarige autobestuurder uit Rotterdam is na een ongeval doorgereden. Agenten wilden op zaterdagavond 9 augustus 2008 de bestuurder controleren op de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam. De man reed snel weg en vloog bij de Rijnstraat uit de bocht tegen een verkeerspaal. Hierna reed de verdachte verder maar in de Maasstraat kon hij niet verder omdat er rook onder zijn motorkap vandaan kwam. De 18-jarige gaf een valse naam op. Al snel bleek dat hij nog geen rijbewijs heeft.

VERDRONKEN (vervolgbericht 9 augustus 2008)
OTTOLAND De politie heeft in het onderzoek naar de 60-jarige vrouw die in Ottoland verdronk in een sloot voorlopig geconstateerd dat zij waarschijnlijk onwel raakte of per ongeluk in het water viel. De vrouw verbleef in een caravan op een camping aan het A in Ottoland. Op zaterdagmorgen 9 augustus 2008 kwam rond 11.00 uur de melding bij de politie dat de zoon zijn moeder miste. Hij was op vrijdagavond ook al op zoek naar haar geweest. Op zaterdagmorgen gingen ook mensen van de camping op zoek naar de vrouw en vonden haar in een sloot in de buurt.

CONTROLE VOOR VEILIGHEID WEGWERKERS
DORDRECHT/PAPENDRECHT De politie controleert de snelheid van het verkeer in verband met de veiligheid van de wegwerkers. Momenteel vinden er werkzaamheden plaats op de brug van de N3 tussen Dordrecht en Papendrecht. Het verkeer kan alleen gebruik maken van de brug in de richting van Papendrecht. Daar geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Met borden staat aangekondigd dat de politie de snelheid controleert. Toch ligt het percentage overtreders op ongeveer 25%. De politie gaat de komende week tijdens de werkzaamheden op de brug verder met de controles en waarschuwt de verkeersdeelnemers dus hier rekening mee te houden en zich aan de maximale snelheid te houden.

BEDREIGING
PAPENDRECHT De politie heeft een 28-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Een 47-jarige vrouw uit Papendrecht deed aangifte van bedreiging. Zij was op zaterdagmiddag 9 augustus 2008 bij iemand. Plotseling stond de 28-jarige daar voor de deur. Hij is de echtgenoot van de vrouw maar de laatste tijd bedreigt de verdachte zijn vrouw. Dat gebeurde ook op 9 augustus volgens de vrouw. De 28-jarige bedreigde haar met de dood. De politie stelde een onderzoek in en hield de verdachte s-avonds aan in de Hoofdstraat in Papendrecht.