Ingezonden persbericht

Hortus botanicus Leiden

Dahlia's; Kleurige schatten van Mexico
* Zondagwandeling

10 augustus 2008

Wat is een tuin zonder Dahlia's? Met hun felle kleuren en bijzondere vormen zetten ze een vrolijk accent in zomerborders, die aan het eind van het seizoen wel een oppepper kunnen gebruiken. Er zijn niet veel mensen die weten dat Mexico het geboorteland van de Dahlia is. Art Vogel, kaschef van de Leidse Hortus, houdt wel en wee van de subtropische kuipplanten in het oog. In dit deel van de collectie bevinden zich ook de botanische Dahlia's, de voorouders van alle cultivars die nu in grote aantallen in de sierplantenteelt gekweekt worden. Van 5-7september is een groot aantal van deze gekweekte Dahlia's te zien tijdens Viva Dahlia - de kleurrijke jubilleumshow van de 90 jaar jonge Nederlandse Dahlia Vereniging. Voor nu blijft het in de Hortus even bij de wilde Dahlia's. Tijdens de wandeling laat Art u bijvoorbeeld de boomdahlia zien, door de Azteken vroeger ook gebruikt als waterleiding...

De wandeling begint om 12.000 uur bij de entree van de Hortus botanicus, Rapenburg 73 in Leiden. Deelnamekosten entree + ¤ 11,50.

Zondagwandeling 10 augustus 2008: Dahlia's - Kleurige schatten van Mexico

Waar
Hortus botanicus Leiden - Rapenburg 73 - 2311 GJ Leiden

Wanneer
Zondag 10 juli 2008

Aanvang
12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus botanicus Leiden

Duur
Ongeveer een uur

Kosten
Bijbetaling van 1,50 euro op de normale entree

Entree
5 euro**Entree 65+
3 euro

Kinderen 4-12 jaar, CJP
2,50 euro

Museumkaart
Gratis

Informatie
071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Toegankelijkheid
Een deel van de Hortus, o.a. de Victoriakas, is niet goed bereikbaar voor mindervaliden die gebruik maken van een rolstoel of rollator.



Ingezonden persbericht