Ingezonden persbericht


FoolishPeople presenteert: 'Terra: Extremitas, The End Of The Earth'

Te zien op de NDSM-werf in Amsterdam

De Londense theatergroep FoolishPeople presenteert haar tweede Terra Meta Event: 'Terra: Extremitas, The End Of The Earth'. FoolishPeople vermengt theater, film, vele andere disciplines, maar ook riten tot een intense theaterervaring. Het gezelschap onderzoekt daarbij de spirituele kant van het leven. De naam van het gezelschap verwijst dan ook naar de tarot kaart 'De Dwaas'. Het ontstaan van deze voorstelling is bijzonder: schrijver en regisseur Johnny Harrigan was in mei op de NDSM-werf om samen met kunstenaars van de meest uiteenlopende disciplines en culturele achtergronden mee te denken over het script. Het resultaat: een uniek multidisciplinair kunstevenement.

De voorstelling
'Terra: Extremitas' is een indringende en interactieve belevenis, waarin het jaar 2012 wordt geherinterpreteerd vanuit het perspectief van de 'Art Apocalypse'. Toeschouwers arriveren op de Laatste Dag van de Mensheid bij de 'BulkHead' (de NDSM-werf), de enige veilige plek waar niemand door fictie wordt geïnfecteerd. Getalenteerde artiesten uit Engeland, Amerika, Nederland, België, Australië, Griekenland en de Filippijnen werken samen met FoolishPeople. Publiek én deelnemende artiesten worden zo uitgedaagd hoe zij tegen kunst en realiteit aankijken en ermee omgaan.

FoolishPeople kreeg voor zijn eerdere voorstellingen 'Dead Language' en 'Dark Nights Of The Soul' lovende reacties in de Britse pers en won diverse prijzen. De eerste voorstelling werd gezien als 'top event' door de London Paper en de tweede als 'Best event of 2006' door de Magic Eye Magazine. FoolishPeople komt nu naar Nederland en dat is een unieke kans om kennis te maken met dit gezelschap.

Data en locatie
Te zien van 6 tot en met 10 augustus om 20.00 uur in de NDSM-werf, Neveritaweg 15. Toegang: 8 euro. Kaarten ook online verkrijgbaar via www.foolishpeople.com of tickets@foolishpeople.org