Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 23 juli 2008

ING Amsterdam Marathon presenteert uitgebreid voorbereidingsprogramma

25.000 hardlopers bereiden zich de komende maanden voor op de 33ste ING Amsterdam Marathon, die dit jaar op zondag 19 oktober 2008 zal plaatsvinden. Of men nu kiest voor de marathon, Mizuno halve marathon, Echo 7,5 km-loop of één van de Kids Runs, een gedegen voorbereiding is essentieel! De ING Amsterdam Marathon presenteert zich met een uitgebreid voorbereidingsprogramma nu eens te meer als ideale loopstad!

Trainen op je eigen niveau
In samenwerking met de Amsterdamse atletiekverenigingen AV Phanos, AAC en AV Atos zijn diverse trainingsarrangementen samengesteld. Zo zal AV Phanos vanaf 4 augustus vanuit het Olympisch Stadion en het Amsterdamse Bos trainingen organiseren voor zowel deelnemers aan de marathon, Mizuno halve marathon als Echo 7,5 km-loop. Tijdens deze sessies wordt ook aandacht besteed aan de verbering van de looptechniek, voeding, kleding en schoeisel. In Amsterdam-Noord organiseert AV Atos sinds 15 april een serie trainingen. Ook deze cursus staat onder deskundige leiding en is net als de cursus van AV Phanos geschikt voor lopers van elk niveau! Tenslotte organiseert AAC in samenwerking met Running Holland vanaf 16 augustus een zelfde soort hardloopcursus. Kijk voor meer informatie over deze trainingen op www.ingamsterdammarathon.nl.

Vorm testen tijdens de trainingslopen
In voorbereiding op de ING Amsterdam Marathon kan de vorm getest worden tijdens enkele aantrekkelijke trainingslopen. Stichting Trainingslopen organiseert in samenwerking met AV Phanos drie lopen vanuit het Olympisch Stadion naar het Amsterdamse Bos. Tijdens deze lopen, die zowel geschikt zijn in voorbereiding op de marathon als de Mizuno halve marathon, hebben de deelnemers de mogelijkheid zich aan te sluiten bij herkenbare tempomakers. Daarnaast organiseert AV Atos op 7 september voor de zevende keer de 30 van Amsterdam-Noord. Meer informatie over deze trainingslopen is te vinden op www.trainingslopen.info.

Programma:

- 10 augustus: 25 km (AV Phanos)

- 31 augustus: 30 km (AV Phanos)

- 7 september: 30 km (AV Atos)

- 20 september: 35 km (AV Phanos)

Dankzij dit uitgekiende voorbereidingsprogramma is het voor bijna niemand langer onmogelijk deel te nemen aan de ING Amsterdam Marathon, waarvoor het tot het bereiken van de deelnemerslimiet nog steeds mogelijk is om in te schrijven op www.ingamsterdammarathon.nl.

Noot aan de redactie (