Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afsluiting Hogeweg in verband met werk aan het spoor

Van zondag 10 augustus (vanaf 07.00 uur) tot en met dinsdag 12 augustus 2008 (08.00 uur) is de spoorwegovergang Hogeweg/Amersfoortsestraat afgesloten. ProRail is gedurende deze periode bezig met onderhoudswerkzaamheden. Omleidingen gaan via de op/afrit A1 (aansluiting 14, Hoevelaken) via knooppunt Hoevelaken naar de A28 aansluiting 8, Amersfoort. Fietsers kunnen gebruik maken van de spoortunnel op de Oude Lageweg.

ProRail vernieuwt in augustus delen van het spoor tussen Amersfoort, Barneveld en Ede-Wageningen. Het afsluiten van overwegen gebeurt om medewerkers, machines en werktreinen veilig en ongestoord het spoor te laten passeren tijdens de werkzaamheden. Bovendien is het veiliger voor het wegverkeer om geen gebruik te maken van de overwegen. Deze werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het treinverkeer, de actuele reisinformatie is te vinden op www.ns.nl.

Omleidingen in Amersfoort
Enkele dagen voordat de werkzaamheden beginnen worden verkeersdeelnemers geattendeerd door middel van borden op de afsluiting van de spoorwegovergang. Op dezelfde wijze zullen de omleidingen op de dagen van de werkzaamheden worden aangekondigd. De omleidingsroutes zijn ook te vinden op www.amersfoort.nl/werkinuitvoering.

Afdeling Communicatie

nummer: 170

datum: 4 augustus 2008

Informatie: Peggy Steenbergen, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) van de gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 43 87, e-mail pm.steenbergen@amersfoort.nl.