RTL Group

Master of Formula 3 live bij RTL GP

RTL 7 IN TEKEN VAN 60 JAAR CIRCUIT PARK ZANDVOORT

Als officieel titelsponsor van de Masters of Formula 3, de belangrijkste Formule 3-race van Europa, doet RTL GP bij RTL 7 op zondag 10 augustus rechtstreeks verslag van het racegeweld op Circuit Zolder in België. Het deelnemersveld wordt ook dit jaar gekenmerkt door een aantal bijzonder sterke namen. Voorafgaand aan het verslag van de Masters blikt RTL GP terug op de rijke historie van Circuit Park Zandvoort, met unieke beelden uit de zestigjarige geschiedenis. Na RTL GP Masters of Formula 3 volgt er bovendien een unieke documentaire over de Formule 1 Grand Prix op Zandvoort in 1979. De middag van RTL 7 staat hiermee in het teken van zestig jaar Circuit Park Zandvoort.

Voor de 18e editie van de belangrijkste internationale Formule 3-race van het seizoen zijn niet minder dan 38 coureurs uit achttien landen ingeschreven, met daarbij uiteraard alle toppers uit de Formule 3 Euro Serie en het Britse Formule 3-kampioenschap. De winnaar van vorig jaar, de Duitser Nico Hülkenberg, staat voor de moeilijke taak om zijn titel te verdedigen. Voor Nederland staan er twee coureurs aan de start: Renger van der Zande, die dit seizoen al twee races op naam wist te schrijven, en landgenoot Henkie Waldschmidt, die als veelbelovend wordt omschreven.

De race op zondag 10 augustus telt 28 rondes, het commentaar is van Ronald van Dam.

Uitzending zondag 10 augustus: 13:45 14:15 special RTL GP: 60 Jaar Circuit Park Zandvoort 14:15 - 15.40 live verslag RTL GP: Masters of Formula 3 15:40 17:30 documentaire Grand Prix Zandvoort 1979

Website: RTL GP

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 6718667 of jaap.paulsen@rtl.nl

Deze site maakt uitgebreid gebruik van de mogelijkheden van JavaScript. Uw browser ondersteunt geen JavaScript of JavaScript-ondersteuning is uitgeschakeld. Hierdoor zult u bepaalde onderdelen van de site niet kunnen gebruiken.