Gemeente Schiedam


Augustus

West borrelt en bruist zondag weer in het Julianapark!

06 augustus 2008

Op de gratis toegankelijke culturele zondagmiddag in het Schiedamse Julianapark van 10 augustus ligt de nadruk op muziek. Klassieke muziek, popmuziek, blues; een groot scala aan stijlen zal voorbijtrekken. Er staan optredens gepland van het Pneumatisch Dance Trio, Second Chain, zanger Alberto da Moreno en Kees van Krugten met band.

Van 14.00 tot 14.30 uur speelt onder de koepel de 'Beneluxrock'-band Second Chain, met zangeres Wendy uit de Liduinastraat. Daarna treedt het Pneumatisch Dance Trio op. Strak en begeerlijk in hun glamoureuze showpakken blazen deze straatmuzikanten trio bekend top-40 repertoire een verbijsterend nieuw leven in. Zij maken van liedjes uit de 'Dance' periode eigen versies en maken veelvuldig gebruik van improvisatie voor een persoonlijke noot. De Schiedamse tenor Alberto da Moreno zorgt tussen rond 15.45 uur voor passende Italiaanse liederen in het romantische park.
Tegen half vijf is de koepel voor het funky/jazzy Boris van der Lek & Egon Verhoeven-kwartet. Dit kwartet bestaat uit Boris van der Lek, (tenorsaxofonist) Egon Verhoeven (gitarist), Lené te Voortwis (bassist) en Kees van Krugten (slagwerker). Kees van Krugten is geboren en getogen in Schiedam West. Hij maakte o.a. deel uit van de Amazing Stroopwafels, Swinging Soul Machine, begeleidde Herman Brood en Hans Dulfer en is de vaste slagwerker van Livin'Blues Experience. Presentator van deze muzikale zondagmiddag is Alex Friederich. Voor kinderen is er een springkussen en om 14.30 uur een gratis workshop dans voor kinderen van 4 tot 8 jaar door Anuschka Coumou. Verder kunnen kinderen weer schilderen op panelen o.l.v. Trudy Maasdam.

Voor het programma van de laatste Cultuur Borrelt op 14 september en hoogtepunten van de eerdere cultuurborrels: bezoek onze websites www.cultuur-julianapark.nl en www.schiedamwest.nl .

Klik hier voor meer informatie.