Veilig Amsterdam


: Festival Youth on the Move

Youth on the Move


*

8 augustus 2008

Op zondag 10 augustus wordt het startsein gegeven van een reeks van drie festivals Youth on the Move 2008 in Amsterdam West. Het centrale thema van Youth on the Move 2008 is Jongeren Tegen Geweld.

Het eerste festival vindt plaats in Osdorp op 10 Augustus, waarna het tweede festival plaatsvindt op 17 augustus in Bos en Lommer. Op 24 augustus wordt Youth on the Move 2008 afgesloten in Slotervaart. Burgemeester Cohen en de stadsdeelvoorzitters zijn op deze dag van de partij.

Activiteiten
Tijdens de festivals zijn er activiteiten voor kids en nationale en internationale artiesten aanwezig om van Youth on the Move 2008 een waar spektakel te maken. Hiernaast zijn er verschillende sportactiviteiten, is er een informatiemarkt, een minidebat en vindt de verkiezing van de Burgemeester van de Jeugd en het Jongerentalent 2008 plaats. Tijdens het afsluitende festival op 24 augustus in Slotervaart zal burgemeester Cohen aanwezig zijn om de prijzen uit te reiken. Het centrale thema Jongeren tegen Geweld zal tijdens elk festival uitgebreid aan bod komen.

Tegen geweld
Reden voor het thema Jongeren Tegen Geweld is de zorg om de toename van geweldsincidenten in Amsterdam. Door deze incidenten voelen Amsterdammers zich minder prettig en minder veilig in Amsterdam. Volgens de initiatiefnemers van Youth on the Move is het tijd om een duidelijk signaal af te geven: jong Amsterdam is tegen elke vorm van geweld en kiest voor een veilig en leefbaar Amsterdam.

Geschiedenis
In 2007 werd Youth on the Move voor het eerst georganiseerd. Reden hiervoor waren spanningen in de Amsterdamse samenleving, met name tussen autochtone en allochtone Amsterdammers. De initiatiefnemers van Youth on the Move zijn van mening dat informele ontmoetingen van groot belang zijn voor het creëren van wederzijds begrip en respect voor elkaar. Met Youth on the Move kozen zij voor een nieuw concept: het organiseren van een groot festival vóór en dóór jongeren. Want juist door met elkaar te lachen, te genieten van muziek, te sporten en te eten, leren jongeren elkaar en elkaars religieuze en culturele achtergronden kennen en waarderen en zullen zij ervaren dat zij allemaal Amsterdammers zijn.

Voor meer informatie over Youth on the Move 2008: www.youthonthemove.nl of www.24-karaat.nl