Ingezonden persbericht


P E R S I N F O R M A T I E

Amsterdam/Beijing, 10 augustus 2008

Flinke winst Right To Play door politiefietsers

De sponsorfietstocht van Amsterdam naar Beijing, die twaalf politiemannen en -vrouwen en twee begeleiders onder de naam Bike2Play reden, van 13 april tot 6 augustus 2008, levert naast geld een grote bijdrage aan de naamsbekendheid van de humanitaire stichting Right To Play.

Vandaag zijn de fietsers van Bike2Play in het Holland Heineken House in Beijing gehuldigd. Daarbij hebben zij het uiteindelijke sponsorbedrag voor Right To Play bekend gemaakt. De groep overhandigde aan Johann Olav Koss, oud Olympisch schaatskampioen en initiator van Right To Play, een cheque met een bedrag van maar liefst E 100.000. Koss nam het bedrag samen met Laurens ten Dam, Olympisch wielrenner en ambassadeur van Right to Play in ontvangst.

Volgens Conrad Alleblas, directeur Right To Play Nederland, dankt Right To Play de explosieve groei in naamsbekendheid en omzet gedurende de eerste helft van 2008 voor een groot gedeelte aan Bike2Play. Met het geschonken bedrag kan Right To Play in China meer dan 5.000 kinderen een jaar helpen in hun ontwikkeling door ze te laten genieten van sport- en spelprogramma's.

Bike2Play legde de sponsorfietstocht van bijna 12.000 kilometer nagenoeg volgens schema af en kwam op 6 augustus - weliswaar enkele kilo's lichter maar in goede conditie - in Beijing aan, in de samenstelling waarmee zij op 13 april uit Amsterdam vertrok. Op woensdag 13 augustus arriveert het gezelschap per vliegtuig op Schiphol. Daar staat hen een warm onthaal te wachten door familie, vrienden, collega's en sponsoren. De materialen van de groep volgen later per zeecontainer.


---

Voor meer informatie en/of vragen:
In Beijing:
Johan van Steijn: 0086 13 90 32 38 670

In Nederland

Peter van der Heiden 06 - 13 03 63 37.
Verzoek aan de media:
Indien u belangstelling heeft om het onthaal van Bike2Play op 13 augustus op Schiphol bij te wonen, dan dient u dit z.s.m. kenbaar te maken bij Peter van der Heiden en ontvangt u informatie over de exacte tijd en locatie.

U ondersteunt Bike2Play enorm door in uw artikel of uitzending de website www.bike2play.nl te vermelden. Hier is veel informatie te vinden over o.a. de voorbereidingen van de fietstocht, het verloop ervan en het sponsordoel Right To Play.


---- --