Ingezonden persbericht


Wilde actie concurrent dupeert Renger op Zolder

De RTL GP Masters of Formula Three was voor Renger van der Zande al voorbij voor de eerste bocht. Renger had een uitstekende start vanaf de derde plek, maar werd door de Japanner Koudai Tsukakoshi aangetikt, waardoor hij machteloos over de baan en in de muur schoof. Renger baalt enorm van deze actie, maar beseft eveneens dat hij tot dan toe een zeer sterk weekend meemaakte.

"In het Japans kennen ze de uitdrukking 'kamikaze' en ik kan geen ander woord vinden om deze actie te omschrijven", aldus een teleurgestelde Renger na afloop. "Ik had een geweldige start en lag al tweede, toen Koudai m'n achterwiel aantikte en ik direct een passagier was. Ik gleed over de baan en knalde in de muur. Einde verhaal. Zo zonde, dit."

"Het ging zo goed in de kwalificatie en je kon zien dat dat binnen het team zorgde voor een enorme steun in de rug. Het gaf heel veel moed om er zo goed bij te zitten en om het weekend dan zo te beëindigen is heel zuur. We hebben echter wel laten zien dat we ons flink verbeterd hebben in de kwalificatie en dat moeten we gedurende de rest van het kampioenschap zien vast te houden. Als ons dat lukt, verwacht ik een hele goede tweede helft van het jaar."



Ingezonden persbericht