Team Bleekemolen grossiert in tweede plaatsen op Zolder

Zolder (België), 10 augustus 2008 - Michael Bleekemolen en zijn zoon Sebastiaan zijn beiden als tweede geëindigd in een race van de Renault Clio Cup op het circuit van Zolder. Sebastiaan werd beloond voor een prachtige inhaalrace, die hij vanaf de negende startplek begon. René Steenmetz werd twee keer tweede in de Renault Clio Olympia Cup. Hans Bos kwam als tweede over de finish in de eerste race van de Formido Swift Cup.

Renault Clio Cup

Michael Bleekemolen (Aerdenhout) verruilde zijn tweede startpositie in de eerste race voor een mooie tweede plek op het erepodium. Op het natte, gladde circuit van Zolder pakte de 58-jarige Michael bij de start de leiding. Na een fel gevecht met Pim van Riet moest hij genoegen nemen met de tweede plek.

"Ik verremde mij", verklaarde hij. De races van Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) en Melvin de Groot (Amsterdam) waren helaas al snel voorbij. "Ik werd van achteren getorpedeerd", aldus Sebastiaan. Melvin lag op de derde plaats toen hij in de eerste ronde door Sheila Verschuur uit de race werd gereden. René Steenmetz (Breda) lag in de beginfase aan de leiding in de Olympia Cup, het klassement voor minder ervaren rijders. Hij reed op dat moment bovendien op een mooie vierde plaats algemeen. "Helaas kreeg ook ik een tik, waardoor ik een paar plaatsen verloor", aldus René, die toch nog op het tweede treetje van het erepodium van de Olympia Cup mocht plaatsnemen.

Race 2
Op een kletsnatte baan reed Sebastiaan Bleekemolen een fraaie inhaalrace. Gestart vanaf de negende plek klom hij op naar de tweede plaats. "Ik kon heel laat remmen", aldus de zaterdag 30 jaar geworden Sebastiaan. "Ik had veel last van onderstuur, maar ik kon mij toch goed naar voren vechten." Hij maakte ook indruk door bijna in één inhaalbeweging van de vierde naar de tweede plaats op te schuiven. Michael Bleekemolen viel helaas uit nadat de achter hem rijdende Melvin de Groot zich verremde en de Clio van Michael hard raakte. René Steenmetz eindigde voor de tweede keer dit weekeinde als tweede in de Olympia Cup. "Er had meer ingezeten. Op de spekgladde baan verremde ik mij, waarbij ik een paar plaatsen verloor."

Formido Swift Cup

In de Formido Swift Cup hervond Hans Bos in de eerste race de vorm van zijn flitsende start van het seizoen. Tijdens deze openingsmanche op zaterdag had de snelle coureur uit Gorinchem er goed de snelheid in en veroverde hij met de tweede plaats wederom een podium. Ook Suzanne Jager (Haarlem) eindigde in de toptien en was naast haar 10de plaats algemeen de tweede dame van het veld. Björn Cornelissen (Nieuwegein), die afgelopen vrijdag zijn 17de verjaardag vierde, gaf zichzelf een cadeautje. Met de 14de plaats verdiende hij zijn eerste twee kampioenschapspunten van het Swift-jaar. Mark van der Aa (Tilburg) racete voor het eerst op Zolder en kwam tot plek 18, twee plaatsen voor de jongste coureur van Nederland, de 15-jarige Niels Kool uit Lijnden. Bart van Raamsdonk, die als inwoner van het Belgische Kapellen een 'thuiswedstrijd' racete, noteerde in de openingsmanche een 23ste stek.

Race 2
In de tweede heat was er pech voor Hans Bos. Naast een spin kreeg hij - voor zijn gevoel - onterecht een drive through penalty opgelegd. Daardoor finishte hij pas als 18de en viel Hans terug van de gedeelde eerste naar de tweede plaats in het tussenklassement. Suzanne Jager was in de tweede heat de beste rijder van Team Bleekemolen (8ste) met wederom een plek in de toptien. Niels Kool was op P16 aan één van zijn betere races bezig, terwijl Bart van Raamsdonk tot positie 19 kwam. Björn Cornelissen viel uit, terwijl Mark van der Aa niet van start is gegaan.

Uitslagen:

Renault Clio Cup:

Uitslag race 1: 1. Pim van Riet, 12 ronden in 24:32.565; 2. Michael Bleekemolen, op 2,333 sec; 3. Sandra van der Sloot, op 13,753; 8. Martin de Kleijn (Bosch en Duin), op 25,728.

Uitgevallen: Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot.

Olympia Cup: 1. Peter Bergervoet, 12 ronden; 2. René Steenmetz, op 2,114 sec.; 4. Dennis de Borst (Krommenie), op 24,718. Uitslag race 2: 1. Pim van Riet, 12 ronden in 25:41.395; 2. Sebastiaan Bleekemolen, op 0,725 seconde; 3. Robert van den Berg, op 2,239;

13. Martin de Kleijn, op 13,860.

Uitgevallen: Michael Bleekemolen en Melvin de Groot.

Olympia Cup: 1. Peter Bergervoet, 12 ronden; 2. René Steenmetz, op 1,134 seconde; 6. Dennis de Borst, op 12,635.

Klassement na tien races: 1. Pim van Riet 144; 8. Melvin de Groot 80; 9. Michael Bleekemolen 64; 13. Martin de Kleijn 42; 14. René Steenmetz 41; 15. Sebastiaan Bleekemolen 40; 21. Dennis de Borst 4. Olympia Cup: 1. Peter Bergervoet 73; 2. René Steenmetz 60; 6. Dennis de Borst 16.

Uitslag race 1: 1. Tim van Gog 12 ronden in 24:16,549, 2. Hans Bos op 0,186 seconde, 3. Sandra Douma op 1,523, 10. Suzanne Jager op 13,362, 14. Björn Cornelissen op 28,176, 18. Mark van der Aa op 31,627, 20. Niels Kool op 38,449, 23. Bart van Raamsdonk op 44,936.

Uitslag race 2: 1. Karel Verspaget 12 ronden in 24:28.895, 2. Sandra Douma op 8,622, 3. Alexander Keijzers op 8,933, 8. Suzanne Jager op 30.038, 16. Niels Kool op 49,623, 18. Hans Bos op 50,560, 19. Bart van Raamsdonk op 51,335, Uitgevallen: Björn Cornelissen.

Niet gestart: Mark van der Aa.

Klassement na tien races: 1. Sandra Douma 132 punten, 2. Hans Bos 122, 3. Jeroen den Boer 122, 9. Bart van Raamsdonk 58, 12. Suzanne Jager 43, 19. Mark van der Aa 23, 26. Björn Cornelissen 2.