Stichting ThreeLeftHands laat zien hoe het ook kan

Ingezonden persbericht


Persbericht, 29 juli 2008

Friezen brengen keiharde realiteit Oost-Afrika in beeld op Froeks.TV

LEEUWARDEN - Om Nederlanders bewust te maken van de realiteit in Afrika en wat daar door een persoon aan te doen is reizen drie ondernemende friezen half augustus in een 25-jarig oud busje van Leeuwarden naar Zuid Afrika. De mannen willen naast alle ellende juist ook de mooie onderdelen van het continent in beeld brengen door het ondersteunen van goede doelen op de route.

Zo delen Henk Rigter, Minne Bonnema en Marten Mulder 100 t-shirts uit namens kledingmerk Dissident en geven les voor stichting Twiga. Deze stichting organiseert onderwijsprojecten in het Oost-Afrikaanse land. Over de werkwijze van Twiga is meer te lezen op www.infotwiga.nl.

Gratis is een dergelijke onderneming niet en daarom wordt er druk gezocht naar sponsors. "Het is voor iedereen mogelijk om zelf een onderdeel te kiezen om te sponsoren", aldus Henk Rigter. "Via de website kunnen bedrijven of privé-personen bijvoorbeeld een overnachting, of lesmateriaal sponsoren, hierbij wordt dan de naam van de sponsor vermeld".
Met regelmaat zal er over de reis en omstandigheden in Afrika worden bericht op de eigen website www.threelefthands.com. Hier staat ook alle informatie over de reizigers, het doel en de manieren om te doneren. Het videodagboek is te vinden op www.froeks.tv.