Ingezonden persbericht

Waterpop 2008: een compleet popfestival

Waterpop heeft op 9 augustus weer een goed georganiseerd en compleet festival neergezet. Zo'n 22.000 bezoekers genoten van live muziek, verrassend straattheater en spetterende kinderactiviteiten. Het festival begon met een groot kinderfeest en eindigde met de hypnotiserende Hongaarse space rock van Korai Öröm.

Om 12.15 uur begon de Ome Jans Kinder DiscoShow met een groot kinderfeest waarna Cinq Croniq het 'grote mensen' festival opende met hun overtuigende electro-rock. De vrolijke popmuziek van Shane Shu volgde hen op en paste prima bij het heerlijke zomerweer. Stevig werd het met de keiharde beukende metal beats van As We Fight uit Denemarken. Voor de liefhebbers van een andere stijl muziek stond publiekstrekker De Jeugd van Tegenwoordig op het podium.

Het publiek genoot zichtbaar van the Bloody Honkies met z'n recht voor z'n raap rock, de authentieke sixties beat van The Madd en de loeiharde strakke stonerrock van Repomen rechtstreeks uit Eindhoven-City. Hyacinth House kreeg met hun prachtige melancholische country noir veel mensen voor het podium.

In de inmiddels gestarte regen beleefde het publiek een van de hoogtepunten van Waterpop in de vorm van Hot Water uit Zuid Afrika. De zanger van Hit Me TV sprong zelfs tussen het publiek om samen de regen te beleven. De Wicked Jazz Sounds Band wist iedereen op te warmen met hun fijne melodieën en dansbare muziek. Tijdens de afsluitende act Korai Öröm was het weer droog en kon iedereen de druppels van zich afdansen.

Waterpop wist ook de jongste bezoekers goed te vermaken. De kinderhoek met daarin de circusschool en schminkhoek werden druk bezocht. Het straattheater was uniek; erg komisch waren de hoppende kangoeroes en magisch de levende buizen van Bedlam Oz uit Australië.

Waterpop 2008 kijkt samen met zijn 360 trouwe vrijwilligers terug op een zeer geslaagde 31e editie van één van de oudste gratis festivals van Nederland. Het festival kijkt uit naar de volgende editie in 2009.

Fotobijschrift: publiek tijdens de Jeugd van Tegenwoordig door Henno van der Helm