Gemeente Eindhoven

Persbericht 11 juli 2008

Eventuele verkeershinder van 11 augustus tot eind december

Gemeente pakt Tilburgseweg en rotonde aan
Op maandag 11 augustus 2008 start de reconstructie van de rotonde Tilburgseweg. De bestaande rotonde wordt vervangen door een âturborotondeâ, vergelijkbaar met de rotonde op het Floraplein. Medio oktober start de tweede fase van de werkzaamheden aan de rotonde en start de vernieuwing van de Tilburgseweg. De betonplaten in deze weg worden vervangen door een stiller wegdek. Als gevolg van deze werkzaamheden kan verkeershinder optreden.

De rotonde Tilburgseweg wordt een zogeheten turborotonde. Dit betekent dat het verkeer vóór de rotonde moet kiezen welke richting het op wil. Op de rotonde zijn de rijbanen door LED-verlichte banden van elkaar gescheiden. Daarnaast krijgt het verkeer op de rotonde in de nieuwe situatie voorrang. Dit alles voorkomt gevaarlijke situaties. Ook de straatverlichting op de rotonde wordt vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden wordt de rotonde gedeeltelijk afgesloten.

De betonplaten op de Tilburgseweg worden vervangen door een geluidsreducerend wegdek. De vangrail in de middenberm maakt plaats voor een groenstrook met bomen en de zijbermen worden met gras bedekt. Ook worden lantaarnpalen geplaatst. Door deze werkzaamheden is de Tilburgseweg van half oktober tot eind december afgesloten voor alle verkeer.
Drie fasen
De grootste werkzaamheden duren tot eind december. Het verkeer wordt in deze periode aangeraden de Tilburgseweg / Botenlaan / Beukenlaan te mijden. Daarnaast worden borden geplaatst om het verkeer om te leiden. De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd om de bereikbaarheid in de omgeving zoveel mogelijk te waarborgen.

In de eerste fase wordt het verkeer vanaf de Botenlaan richting de Beukenlaan omgeleid via de bestaande ventweg. Verkeer van de Botenlaan naar de Tilburgseweg/A2 wordt omgeleid via de Noord-Brabantlaan. Ook is er een alternatieve route via de Karel de Grotelaan richting Veldhoven. Het verkeer vanaf de Tilburgseweg/A2 richting tunnelbak Beukenlaan wordt eveneens omgeleid.

Het verkeer wordt vanaf de Botenlaan en Beukenlaan richting Tilburgseweg/A2 omgeleid via de Noord-Brabantlaan. Ook is er weer een alternatieve route via de Karel de Grotelaan richting Veldhoven. Het doorgaande verkeer op de Ring blijft doorgang vinden. De Tilburgseweg is tijdens deze werkzaamheden afgesloten.

Fase 1: werkzaamheden 11 augustus t/m medio oktober

Beukenlaan
In deze laatste fase wordt de ventweg Beukenlaan opnieuw ingericht. Tijdens deze fase blijven de bedrijven bereikbaar.

De werkzaamheden zijn afgestemd met de ombouw van de Randweg Eindhoven door Rijkswaterstaat. De afsluiting van de Tilburgseweg valt grotendeels samen met de afsluiting van de op- en afrit Strijp/Centrum (30).

Fase 2: werkzaamheden medio oktober t/m eind december

Op de website bereikbaar.eindhoven.nl is meer informatie te vinden over de diverse werkzaamheden. Ook de tekeningen van de verkeersmaatregelen met omleidingsroutes zijn hier te bekijken. contact
Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00