Time : 17:26:45
Date : 11 August 2008
Sender Name: INVE TECHNOLOGIES NV

INVE versterkt haar financiële structuur

Dendermonde, 11 Augustus 2008

De Belgisch-Nederlandse holding INVE, die met een 40-tal bedrijven actief is in de agro-industrie, heeft een oplossing gevonden voor haar hoge schuldenlast.

De huidige aandeelhouders van de INVE groep en externe financiële instellingen hebben maanden gewerkt aan versterking van de operationele en financiële structuur van de onderneming.

Op 8 augustus jl. is overeenstemming bereikt over een aanzienlijke verhoging van het werkkapitaal, onder meer door omzetting van bankschulden in eigen vermogen. De aandeelhoudersstructuur is hierdoor aanzienlijk gewijzigd; ABN AMRO Bank N.V.en Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank B.A./Rabo-bank hebben een meerderheidsbelang in de onderneming genomen. De huidige aandeelhouders blijven via een minderheidsbelang bij de onderneming betrokken.

Ook de managementstructuur zal ingrijpend wijzigen. De huidige aandeelhouders leggen hun statutaire bestuursfuncties binnen INVE neer. Totdat in opvulling van de ontstane vacatures kan worden voorzien, worden deze taken op tijdelijke basis vervuld door de Heer Benno Hüsken, partner in de Custom Management Associatie, een gerenommeerd bureau voor tijdelijk management uit Leusden (NL).

Wij zijn ervan overtuigd dat INVE met de gekozen maatregelen over de juiste middelen beschikt om nieuwe uitdagingen aan te kunnen gaan en haar unieke positie verder te verstevigen en winstgevend uit te bouwen.

Noot voor de pers: