Gemeente Capelle a/d IJssel

Verkeershinder Algera-corridor.

Wegwerkzaamheden aan de Algeraweg, Ketensedijk en Nijverheidstraat.

De verkeersregelinstallatie bij de kruising Algeraweg Nijverheidstraat Ketensedijk wordt vervangen. Ook worden de bovenste lagen van het asfalt op de kruising van de Nijverheidstraat en de Ketensedijk vervangen. Dit gebeurt ook bij het gedeelte van de oprit van de Nijverheidstraat naar de Algeraweg. De werkzaamheden vinden plaats van maandag 11 augustus tot en met vrijdag 29 augustus. In principe wordt er overdag gewerkt.

Verkeersinstallatie vervangen

De verkeersinstallatie wordt vervangen omdat deze verouderd is. De kast van de verkeersinstallatie en de verkeerslichten worden vervangen. Verder worden de kabels vernieuwd. En er worden nieuwe detectielussen (die melden of er verkeer voor een stoplicht staat en of er file staat) geslepen.

Nieuwe asfaltering

De bovenste lagen van het asfalt wordt gefreesd. De middenberm van de oprit wordt verlengd en er komen geleidebanden langs de oprit naar de Algeraweg. Daarna komen er nieuwe toplagen asfalt en komt er belijning op.

Afsluitingen

Tijdens de werkzaamheden is de op- en afrit Algeraweg aan de kant van Capelle-West afgesloten. Dit geldt ook voor de kruising Nijverheidstraat Ketensedijk naar de op- en afrit Algeraweg. De onderdoorgang onder de Algerabrug is voor al het verkeer afgesloten. U moet omrijden via aangegeven omleidingsroutes. (Brom-)fietsers moeten tijdens de werkzaamheden bij de op-/afrit afstappen en soms moeten ze even wachten voor ze de op-/afrit kunnen oversteken.

Tijdens de werkzaamheden is ook de wisselstrook in beide richtingen gesloten omdat de verkeerslichten uit moeten. Als de masten waar de verkeerslichten aan hangen worden geplaatst, kan het zijn dat de weg enige tijd volledig afgesloten wordt. De verkeerslichten aan de zijde Algeraweg Ketensedijk en die aan de zijde Algeraweg Nijverheidstraat staan dus uit. U moet de verkeersregels volgen zoals die staan aangegeven op borden en belijningen. De verkeerslichten op de Algeraweg blijven zolang mogelijk aan.

Omleidingen

Omleidingen worden aangegeven. U wordt alleen omgeleid als u via de Nijverheidsstraat en/of de Ketensedijk wilt rijden.

Verkeer vanuit Rotterdam
Als u richting Krimpen aan den IJssel en Capelle Centrum rijdt, wordt u omgeleid via Rivium en de Abram van Rijckevorselweg.

Verkeer vanuit Capelle-West en s-Gravenland

Als u richting Krimpen aan den IJssel rijdt, wordt u omgeleid via de Abram van Rijckevorselweg.

Als u naar Capelle centrum rijdt, wordt u omgeleid via de Blinkertunnel.
Verkeer vanaf de Slotlaan-Ketensedijk
Als u richting Krimpen aan den IJssel en Rotterdam rijdt, wordt u omgeleid via de Algeraweg richting Capelseplein en dan moet u via de Abram van Rijckevorselweg richting Rotterdam of via de Algeraweg richting Krimpen aan den IJssel.
Verkeer vanaf Capelle centrum
Als u richting s-Gravenland en Capelle-West rijdt, kunt u vanaf de Slotlaan door de Blinkertunnel.

De langzaam verkeer omleiding (tractoren e.d.) wordt aangegeven via de s-Gravenweg naar de Algeraweg.