Universiteit Utrecht


Utrechtse Introductie Tijd

Tijdens één van de grootste studentenevenementen van Nederland, de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), gaan 3500 nieuwe studenten van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht vier dagen lang de stad waar ze gaan studeren verkennen. De studenten maken verder kennis met onderwijsinstellingen, cultuur, sport- en gezelligheidsverenigingen. Het thema dit jaar is âGroeten UITâ.

Enkele onderdelen uit het UIT-programma:

Levensgroot UIT-logo op Jaarbeursplein Maandagochtend 11 augustus worden de deelnemers verwelkomd in de Jaarbeurs. Hierna zal er vanaf 11.00 uur een bijzondere activiteit plaatsvinden op het parkeerterrein voor de Jaarbeurs. De 4000 deelnemers en ouderejaarsstudenten gaan een levensgroot UIT-logo vormen. Vanuit een vliegtuig wordt een foto van het logo gemaakt, die nog dezelfde dag op een ansichtkaart wordt gedrukt. Deze kaart met daarop âGroeten UIT, Utrechtâ, kunnen de deelnemers versturen naar het thuisfront of vrienden.

Botenparade en Openingsconcert Maandagmiddag vindt de botenparade plaats op de Maliesingel rondom het Lepelenburg. Hier presenteren negentien verenigingen zich op uitgedoste boten aan de nieuwejaars. âs Avonds is er in het Griftpark een openingsconcert met de UIT-band Zilt en bekende nationale artiesten als Leaf, Wipneus & Pim en Jeroen van der Boom.

Vredenburg omgebouwd tot studentenkamer Het Vredenburg wordt dinsdag omgebouwd tot één grote studentenkamer met banken, barkrukken en kratjes. Alle UIT-deelnemers zullen vanaf 17.00 uur gezamenlijk op het plein eten.

Magie onder de Dom
Illusionist Ramana, hypnotiseur Mr. Black en stand-up comedian Johan Gulik geven op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur een optreden op het Domplein.

Voor meer informatie over de UIT en het volledige programma: www.introductie-utrecht.nl.

11-08-2008, 10:00 uur 14-08-2008, 23:00 uur Binnenstad en De Uithof, Utrecht

Meer informatie: Stephanie Teters, (030) 253 2234 of 06 43 46 21 71, communicatie@introductie-utrecht.nl