Gemeente Gouda


Beiaardier uit Nieuw-Zeeland op bezoek in Gouda (31-7-2008)

Maandag 11 augustus krijgt Gouda bezoek van een beiaardier uit Nieuw-Zeeland. Zijn naam is Timothy Hurd en hij zal die avond gedurende een uur 4 werken op het carillon ten gehore brengen. In de tuin van het Catharina Gasthuis, bij de Molenwerf, achter de Vismarkt, achter de Kerk, bij de Koster Gijzensteeg en in diverse binnentuinen en hofjes is het concert in alle rust te volgen.

Timothy Hurd heeft compositie gestudeerd aan de Yale University in New Haven. Hij ontving het diploma 'Uitvoerend Musicus' aan de Nederlandse Beiaardschool en studeerde aan de Koninklijke Beiaardschool `Jef Denijn' te Mechelen. Naast stage te hebben gelopen in de Bok Tower te Florida en na een gastdocentschap aan de Scandinavische Beiaardschool werd hij staatsbeiaardier van Nieuw Zeeland. Sinds 1984 bespeelt hij daar het National War Memorial Carillon. Hij werd hij in 1994 onderscheiden met de Queen's Service medaille voor zijn activiteiten in de muziek. Sinds 2001 is hij tevens directeur van The National Carillon in Canberra (Australië).

Op het programma van 11 augustus staan werken van Vlaamse meesters als Joost Boutmy, Philippus Wijckaert en Matthias van den Gheyn. Verder speelt hij het bekende gitaarwerk 'suite in d' van Robert de Visée. Hij speelt een improvisatie op een thema van Guillaume Dufay en zal afsluiten met 'Sonata IV in C' van Georg Philipp Telemann. Het concert begint om 20.15 uur.


---