Raad van State


maandag 11 augustus 2008
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Drenthe van de partiële herziening van het bestemmingsplan "Recreatiegebied Gieterweg I" van de gemeente Aa en Hunze. De partiële herziening verbiedt het permanent bewonen van recreatiewoningen op Bungalowpark Ravijnzicht. In een eerder bestemmingsplan was al bepaald dat de woningen alleen voor recreatie bestemd waren, maar vanwege een lacune in de voorschriften kon de gemeente niet optreden tegen permanente bewoning. De gemeente heeft met de partiële herziening beoogd dit 'gat' te dichten. Enkele eigenaren van de recreatiewoningen willen dat de woningen alleen voor recreatie gebruikt mogen worden, zodat zij hun woningen kunnen blijven verhuren. Zij vragen zich af of dat nu goed geregeld is. Een echtpaar uit Nieuw-Buinen wil juist dat de woningen permanent bewoond mogen worden. (zaaknummer 200708557/1)

11.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Schijndel heeft verleend aan Koninklijke Euroma B.V. voor een conservenfabriek aan de Duinweg in Schijndel. De vergunning maakt het mogelijk dat de fabriek volcontinu gaat draaien. Dit betekent dat de fabriek 24 uur per dag, 7 dagen per week in werking mag zijn. Een omwonende vreest voor toename van geluidsoverlast en komt in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200707092/1)

12.00 uur

wethouders van Enschede heeft verleend aan Brandweer Enschede voor een brandweerkazerne aan de Lijsterstraat in Enschede. Het gaat om een nieuwe brandweerkazerne. Twee omwonenden zijn bang voor geluidsoverlast. (zaaknummer 200707054/1)

12.00 uur
Zitting over het besluit van het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Centrum, waarbij is bepaald dat taxi's geen gebruik meer mogen maken van de oostelijke rijbaan van Brug 13 vóór het Centraal Station van Amsterdam. Het dagelijks bestuur heeft dit besloten, omdat de taxi's voor verkeersopstoppingen op de brug zorgen als zij op klanten staan te wachten. Gevolg van deze beslissing is dat taxi's moeten omrijden om bij het station te komen. P1 Parking is eigenaar van een ondergrondse parkeergarage aan de Prins Hendrikkade, vlakbij het station. P1 Parking is bang dat de taxi's voor verkeersopstoppingen gaan zorgen bij de ingang van zijn garage. Hierdoor gaan automobilisten ergens anders parkeren, waardoor hij inkomsten verliest, aldus P1 Parking. (zaaknummer 200800464/1)

14.00 uur
Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.