Ingezonden persbericht


Persbericht

Hans Peter Minderhoud en Rico Schuijers bereiden ruiters voor op hun wedstrijd

Wedstrijdvoorbereiding vaak onderschat

Huizen, 11 augustus 2008. In samenwerking met de KNHS, Hans Peter Minderhoud en Rico Schuijers, biedt Abouthorses.tv vanaf vandaag de nieuwe videocursus 'Wedstrijdvoorbereiding Dressuur' aan via internet. Voor zowel beginnende als ervaren wedstrijdruiters leiden de nuttige voorbereidingsstappen en tips in deze cursus tot betere prestaties op wedstrijden.

"Een goede voorbereiding is het halve werk" luidt het credo van Olympisch dressuurruiter Hans Peter Minderhoud. Hij geeft in de videocursus praktische tips om een wedstrijd goed voor te bereiden. Naast het feit dat een gedegen wedstrijdvoorbereiding vaak wordt onderschat, hebben veel dressuurruiters last van wedstrijdspanning en stress, soms onbewust. Dit is niet bevorderlijk voor de prestaties. De persoonlijke mentale gesteldheid heeft daar namelijk ook invloed op. Sportpsycholoog Rico Schuijers, begeleider van het Nederlands Olympische team, heeft ruime ervaring in het mentaal voorbereiden van (top)sporters op wedstrijden. In deze videocursus van Abouthorses.tv leert Rico hoe ruiters mentale vaardigheden kunnen ontwikkelen en haalbare doelstellingen voor zichzelf en hun paard kunnen opstellen.

Naast deze nieuwe cursus 'Wedstrijdvoorbereiding Dressuur' biedt Abouthorses.tv nog meer interessante videocursussen aan. Zo zijn, in samenwerking met de KNHS, de cursussen 'Huisvesting' en 'Aard van het paard' ontwikkeld. Op de website van Abouthorses.tv zijn deze cursussen gratis te bekijken. Ook de basiscursussen voor voeding, verzorging, gezondheid en voor de aankoop van een paard bieden de kijker veel nuttige en praktische informatie.

Over Abouthorses.tv
Abouthorses.tv is een laagdrempelig internetplatform waarmee paardensporters en -liefhebbers op een eenvoudige en visuele manier hun kennis via internet kunnen verbreden. Abouthorses.tv publiceert als eerste in Nederland online videocursussen voor iedereen die met paarden te maken heeft. Iedere cursist bepaalt zijn of haar eigen leermoment en -tempo. Reistijd en reiskosten worden voorkomen. Alle videocursussen zijn uniek en worden samengesteld door onafhankelijke deskundigen, in samenwerking met partner KNHS. Abouthorses.tv ontwikkelt ook hippische cursussen, informatievideo's en commercials in opdracht van derden. Abouthorses.tv is een initiatief van Abouthorses.tv B.V.

Op www.abouthorses.tv leren paardensporters en -liefhebbers verantwoord om te gaan met hun paard. Zo zorgen zij voor een beter paardenwelzijn.



Ingezonden persbericht