KNHS

terug

De positie van Adelinde Cornelissen
11 augustus 2008


HONG KONG (KNHS) - De positie van de reserveruiter van de dressuur Adeline Cornelissen (Beilen) en Parzival blijkt volgens de reglementen waaronder de wedstrijden die op de Olympische Spelen worden verreden iets ingewikkelder dan eerder door bondstrainer Sjef Janssen werd gedacht. Het is zo dat de reserveruiter nog tot één uur voor de start van welke ruiter van het (Nederlandse) team dan ook kan worden ingezet. Dat houdt in dat de Olympische Spelen voor Cornelissen pas voorbij zijn op het moment dat er nog een uur te gaan is totdat de laatste ruiter van het Nederlandse team, Anky van Grunsven, moet starten.

Tot dat moment moeten Cornelissen en Parzival klaar staan om in te kunnen vallen. Dat betekent dat Parzival ingevlochten wordt en dat de dressuurkleren klaar liggen, waardoor Adelinde ongeveer 55 minuten de tijd heeft om zich op haar belangrijke rit voor te bereiden. "Parzival en ik zijn er klaar voor en als de nood aan de man komt zullen we bewijzen dat we niet voor niets mee zijn gegaan naar Hong Kong", vertelde Cornelissen.
Ook over de loting en de startvolgorde van het Nederlandse team werd door Janssen enige verwarring gesticht. "Ik moet maandag de startvolgorde van mijn team indienen en pas daarna volgt de loting. Dat houdt dus in dat Imke Schellekens als tweede rijdt en Anky als derde, omdat we niet het risico kunnen lopen dat de voorbereidingen van Anky in het gedrang komen, omdat zij onze eerste starter Hans Peter Minderhoud traint. De kans dat we een startpositie loten waarbij we op de eerste dag twee ruiters in de ring krijgen is net zo groot als de kans dat we op de tweede dag twee ruiters binnen hebben", zegt Mariëtte Sanders, de teammanager van de dressuurruiters.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: http://en.beijing2008.cn/sports/equestrian/ en: http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/Schedule/EQ.shtml

Foto Adelinde Cornelissen en Parzival door: www.melissen.net