Politie Noord- en Oost Gelderland

|Beekbergen - auto zwaar beschadigd bij aanrijding | | De auto van een 26-jarige Apeldoorner raakte zondag 10 augustus zwaar beschadigd bij een aanrijding op de kruising Zwarte Bergweg met de Dorpsstraat in Beekbergen.

De aanrijding werd omstreeks 16.45 uur gemeld. Een 60-jarige automobilist uit Nieuwegein reed over de Zwarte Bergweg richting de kruising met de Dorpsstraat. Kennelijk heeft hij door de hevige regenval de auto van de Apeldoorner te laat opgemerkt. Bij de aanrijding die volgde raakte vooral de auto van de Apeldoorner zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

|     |Apeldoorn - toezicht Dance Event                          |
De politie heeft zondag 10 augustus tijdens het Apeldoornse Dance Event onder meer een drugshond ingezet bij het toezicht. Eén verdachte bleek meerdere bolletjes harddrugs bij zich te hebben terwijl een tiental bezoekers de gedoogde gebruikers-hoeveelheid bij zich had. Eén verdachte bleek in het bezit van een busje traangas.

Naast de organisatie en beveiligingspersoneel hield ook de politie een oogje in het zeil bij het Dance Event op het Marktplein van Apeldoorn. Een drugshond werd ingezet en selecteerde een tiental bezoekers. Bij controle in een speciale ruimte werden bij een 48-jarige Apeldoorner vijf bolletjes harddrugs gevonden. Deze werden in beslag genomen en tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt. De andere verdachten bleken veelal een gebruikershoeveelheid wiet bij zich te hebben en werden weer in vrijheid gesteld. Een 33-jarige Apeldoornse bleek bij controle door beveiligingspersoneel in het bezit te zijn van een busje traangas. Tijdens het geslaagde muziekgebeuren vond slechts een enkele schermutseling plaats.

|     |Apeldoorn - duo aangehouden                               |
De politie heeft zondagavond 10 augustus twee Deventenaren (28 en 29 jaar) aangehouden die verdacht worden van openlijke geweldpleging. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

De 28-jarige kreeg rond 23.30 uur onenigheid in een horecazaak in de binnenstad en werd verwijderd. Buiten probeerde hij een glas in het gezicht van de eigenaar te drukken. Toen dit niet lukte, gooide hij het glas naar de man die hierdoor een snee aan de arm opliep. Hij werd door de eigenaar aangehouden en beiden kwamen ten val. Vervolgens bemoeide zijn plaatsgenoot zich ook met de ruzie. De gealarmeerde politie hield beiden aan en sloot hen op het politiebureau in voor nader onderzoek.

|     |Apeldoorn - man gewond bij aanrijding                     |
Een 61-jarige Apeldoorner liep in de nacht van zondag op maandag 11 augustus een hoofdwond op toen hij met zijn snorfiets tegen een afzethek op de Ravenweg in zijn woonplaats reed.

De aanrijding vond even voor 01.00 uur plaats. Er bleek een afzethek dwars op de parallelweg te zijn geplaatst waar de man tegenaan reed. Hij is met een hoofdwond door de politie bij de huisartsenpost afgezet. Er is nog geen duidelijkheid wie het afzethek op de rijbaan heeft geplaatst.

Einde berichten

-----------------------
(

(


---- --