Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindgebruikeronderzoek Business Innovaties in Web Content Management

Strategy Partners Nederland start diepgaand onderzoek

Driebergen, 11 augustus 2008 - Strategy Partners Nederland - de innovatieve marktresearch- en strategie-advies organisatie voor specifieke document gerelateerde segmenten van de IT-markt - is een diepgaand eindgebruikeronderzoek gestart naar business innovaties in web content management. Doel van het marktonderzoek is een samenhangend overzicht te geven wat bedrijven/organisaties met deze webtechnologieën kunnen. Daarnaast wordt door middel van dit onderzoek getracht boven water krijgen in hoeverre communicaitie-, web- en marketingmanagers de nieuwe webtechnologieën begrijpen en willen toepassen binnen hun eigen organisatie.

Trends en innovaties
In het te publiceren rapport worden allereerst op overzichtelijke wijze de meest relevante trends en innovaties in de web content management markt behandeld, geanalyseerd en beoordeeld. Om de toetsen in hoeverre Nederlandse organisaties hier toepassingskennis van hebben, wordt een uitgebreide enquête afgenomen in twaalf marktsegmenten bij de grotere bedrijven. Hier worden communicatie-, web- en marketingmanagers diepgaand geïnterviewd. Ten eerste om hun huidige webomgeving te beoordelen en ten tweede om hun eisen en verwachtingen op web content management gebied in kaart te brengen. Dit levert een benchmark op hoe het in de verschillende marktsegmenten staat met de herkenning en toepassing van deze nieuwe webtechnologieën.

Onderzoeksvragen
De bijdrage van communicatie-, web- en marketingmanagers van organisaties met meer dan 500 medewerkers maakt een belangrijk onderdeel uit van het onderzoek. Strategy Partners geeft voor hun bijdrage geheel kosteloos een uitgebreid overzicht van de analyses en conclusies van dit onderzoek. Hiermee kunnen deze organisaties zich vergelijken met branche- en vakgenoten. De onderzoeksvragen zijn via de volgende link te vinden: https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=wmhho2FZ0pXGGH8X3WfYzg_3d_3d

Projectmanager van dit onderzoek, Jip van der Valk, stelt: Door onze unieke positie in de ECM-markt hebben we gemerkt dat de internet ontwikkelingen rond Web 2.0, Enterprise 2.0 en andere innovatieve webtechnologieën veel losmaakt. Toch lijkt er binnen de grotere organisaties onzekerheid te bestaan over de brede toepassingsmogelijkheden. Technisch is er nu al veel mogelijk, maar we weten nog niet of de vertaling naar slimme bedrijfstoepassingen wenselijk is dan wel wordt herkend door marketeers, communicatiemanagers maar ook door de ICT-manager. Dit gaan we in het onderzoek boven water krijgen. De publicatie van het marktonderzoek Innovaties in Web Content Management, markttrends en business mogelijkheden voor organisaties wordt begin november 2008 verwacht.

Strategy Partners - Willem van Abcoudelaan 11 - 3971 AA Driebergen. Website: www.strategy-partners.nl - e-mail: contact@strategy-partners.nl.

Strategy Partners Nederland B.V.
Strategy Partners Nederland B.V. onderzoekt en analyseert de ontwikkelingen in en rond de Content Management markt in Nederland. Dit beslaat het gehele speelveld van Enterprise Content Management, Capture en Input management, Business Process Management, Web Content Management, Output Management en Document Presentment en Facility Management. Dit met betrekking tot het productaanbod, de marktposities van de diverse (inter)nationale product en diensten leveranciers, de gerealiseerde projecten, de strategische samenwerkingsverbanden, de innovatie kracht en de deskundigheid. Deze informatie vormt de basis voor specifieke klantgerichte dienstverlening met betrekking tot de Nederlandse markt. Dit als verlengstuk of als aanvulling op de bestaande marketing of business development activiteiten. Er zijn kantoren in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Zwitserland en de USA. Ga naar de website www.strategy-partners.nl voor meer informatie.

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Jakob Brons - tel: 055 3663034 - e-mail: Jakob@Influx-pr.com.