Politie Gelderland-Midden

Camera's brengen politie bij verdachten ongeregeldheden
Publicatiedatum: 11-8-2008 10:33:49

ARNHEM - De recherche van het district Arnhem Veluwezoom heeft het onderzoek naar de ongeregeldheden in de Hoogstraat op zaterdag 21 juni, afgerond. In totaal werden 16 verdachten aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling, opruiing en opzettelijk niet voldoen aan bevel of vordering. De politie kon de verdachten aanhouden door onder meer herkenning via de beelden van de bewakingscamera's.

Als het Nederlandse elftal in de verlenging van de kwartfinale van het Europese Kampioenschap door de Russen wordt verslagen, slaat de stemming plotseling om in het Arnhemse uitgaansgebied. De onverwachte uitschakeling zorgt voor grote frustratie bij een deel van het publiek. Sommigen verlieten vrijwel direct teleurgesteld en gelaten de binnenstad. Links en rechts riepen gefrustreerde Oranjefans allerlei verwensingen aan het adres van de Russen. In de Hoogstraat ontstond aan het eind van de avond een vechtpartij. Agenten hoorden van getuigen dat daar een man werd mishandeld. Toen zij ter plekke kwamen, zagen zij een man op de grond liggen die werd geschopt en geslagen door drie andere mannen. De agenten grepen direct in en hielden een verdachte aan. Een groep van ongeveer 30 personen bemoeide zich vervolgens met de aanhouding en stelde zich zeer dreigend op. Asbakken, glazen, stoelen en betonnen parasolvoeten vlogen door de lucht en misten op een haar naar de vier dienders. De agenten kregen het voor elkaar om met gebruik van de wapenstok en pepperspray vier mannen van zich af te schudden en aan te houden. Agenten te paard bleken uiteindelijk van onschatbare waarde. Zij zorgden ervoor dat de agenten werden afgeschermd van de menigte.

Politie en Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op. Een rechercheteam ging aan de slag met het opsporingsonderzoek. Met behulp van onder andere de camerabeelden uit de binnenstad werden tot eind juli twaalf verdachten aangehouden. Tegen in totaal dertien verdachten is procesverbaal opgemaakt. Van drie verdachten kon niet worden bewezen dat zij betrokken waren bij de ongeregeldheden. De verdachten
- allen man - zijn tussen de 19 en 48 jaar oud en woonachtig in Arnhem, Huissen en Elst. Bij één verdachte, die op de avond zelf werd aangehouden, werd cocaïne aangetroffen.
De dertien verdachten ontvingen naast het procesverbaal een waarschuwingsbrief. In deze brief wordt de persoon in kwestie gewaarschuwd dat hij bij herhaling binnen 6 maanden een gebiedsontzegging krijgt voor het uitgaanscentrum van Arnhem voor de duur van 2 maanden.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vijf verdachten aangehouden voor bedrijfsinbraak
Publicatiedatum: 11-8-2008 10:26:32

DOESBURG - De politie heeft zondagmiddag 5 verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van een bedrijfsinbraak.

De eigenaar van het bedrijf, dat gevestigd is aan de Nieuwe Eekstraat, zag dat twee voor hem onbekende mannen op het terrein van zijn bedrijf liepen. Hij schakelde de politie in. De agenten stelden direct een onderzoek in. Het hekwerk bleek opengebroken en er lag inbrekerswerktuig op het terrein. Ook was er een trailer volgeladen met goederen die men kennelijk wilde stelen. De inbrekers werden er niet aangetroffen, die hadden het hazenpad gekozen. Al snel bleek dat zij naar een vluchtauto waren gerend, die op hen stond te wachten op de Hoefkensestraat. Agenten gingen er snel naar toe en konden de auto een stopteken geven. Alle inzittenden, vijf mannen uit Zutphen tussen de 19 en 60 jaar oud, zijn aangehouden. De verdachten zijn ingesloten. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.
(08-111589)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt man aan voor bedreigen buurman

Publicatiedatum: 11-8-2008 10:25:36

ARNHEM - Zondagmiddag is een 48-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van het bedreigen van zijn 36-jarige buurman. De buurmannen, die wonen in de wijk de Geitenkamp, zouden al langer met elkaar in de clinch liggen. Die middag zou de 48-jarige zijn buurman hebben bedreigd met een mes. De man is aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(08-111604)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden voor diefstal sterke drank
(08-111519)