Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
11 augustus 2008

All Summer Long dé zomerhit van 2008

Kid Rock heeft met zijn nummer All Summer Long de zomerhit van 2008 te pakken. Dat blijkt uit de Zomerse 50 die vandaag is gemaakt. Het nummer komt als hoogste nieuwe binnen op de 7e plek in de jaarlijkse hitlijst. All Summer Long is de eerste grote hit in Nederland van de ex van Pamela Anderson. De grootste zomerhit allertijden is volgens de Zomerse 50 al drie jaar lang La Camissa Negra van de Colombiaanse zanger Juanes, gevolgd door Summer of 69 van Bryan Adams en de Lambada van Kaoma.

"Van alle hits die de afgelopen weken zijn uitgebracht is Kid Rock toch wel dé zomerhit. Ik vermoedde dat al aan het begin van de zomer, en het blijkt nog waar te zijn ook," zegt Martijn de Lange. De Enschedese radiomaker bedacht acht jaar geleden de Zomerse 50. De zonnige hitlijst is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse actie waaraan 150 radiozenders in Nederland en België meedoen. "Ook Amy MacDonald's This Is The Life en Can You Hear Me van Enrique Iglesias zijn dit jaar grote zomerhits. Nick & Simon staan ook genoteerd, met Rosanne. Als je mij vraagt is dat met recht een zomerhit. Iedereen kent het nummer, zingt het mee en als je het gehoord hebt, krijg je het de rest van de dag niet meer uit je hoofd. En dat zijn nou net de voorwaarden waaraan een zomerhit moet voldoen."

De Zomerse 50 geeft een overzicht van de vijftig grootste zomerhits. De hitlijst wordt ieder jaar samengesteld door bezoekers van de website zomerse50.nl. Er zijn dit jaar ruim 46000 stemmen uitgebracht. De Zomerse 50 wordt de komende weken uitgezonden door 150 radiostations in Nederland en België. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.zomerse50.nl.

2008