Militairen juichen voor Olympische collega's

Militairen van de Koninklijke Luchtmacht kijken deze week live mee met de Olympische wedstrijden van hun collega's eerste luitenant Deborah Gravenstijn (judo -57 kg), kapitein Guillaume Elmont (judo -81 kg) en kapitein Mark Huizinga (judo -90 kg). De wedstrijden zijn vandaag, morgen en woensdag vanaf 12:00 uur op een groot televisiescherm te zien in de luchtmachttoren in Breda. Plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten, generaal-majoor Erik Oliemans, kijkt ook mee.

Alle drie de Olympiërs zijn lid van de Defensie Topsport Selectie en werken bij de Koninklijke Luchtmacht. Kapitein Mark Huizinga (judo -90 kg) hoopt tijdens deze Olympische Spelen zijn topsportcarrière met een gouden medaille te beëindigen. In 2000 behaalde Mark Huizinga zijn grootste succes door in Sydney de gouden medaille te winnen tijdens de Olympische Spelen.

Collega's in Nederland en in de uitzendgebieden volgen de sportieve prestaties van de in totaal zeven Defensie Topsporters in Beijing op de voet. Gisteren was de wedstrijd van wachtmeester Bas Verwijlen (schermen, degen) die de halve finale miste. In de tweede week van de Olympische Spelen komen sergeant Gregory Sedoc (110 meter horen), sergeant Dennis Bekkers (taekwondo -68 kg) en eerste luitenant Caimin Douglas (200 meter sprint en 4 x 100 meter estafette) in actie.

De Defensie Topsport Selectie bestaat totaal uit achttien sporters die hun topsport combineren met een maatschappelijke carrière bij Defensie. Deze sporters laten zien dat Defensie en topsport onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Want Defensie = Topsport!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.defensie.nl en www.defensietopsport.nl

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed