Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 augustus 2008

Aangehouden na doorrijden bij aanrijding

Almelo

Een 20-jarige Almeloer is zondagavond 10 augustus aangehouden nadat hij even daarvoor een aanrijding had veroorzaakt op de Willem de Clercqstraat in Almelo en was doorgereden. Hij verkeerde bovendien behoorlijk onder invloed.

Zondagavond 10 augustus werd om ongeveer 19.45 uur gemeld dat op de Willem de Clercqstraat in Almelo een aanrijding had plaatsgevonden en dat de veroorzaker was doorgereden. Bleek dat een 49-jarige automobilist was aangereden door een andere personenauto die niet voldoende rechts had gehouden. Een getuige had merk van de auto en het kenteken genoteerd. Op het huisadres van de te naamgestelde werd de bestuurder, een 20-jarige Almeloer aangetroffen en aangehouden. Hij bleek bovendien onder invloed van vermoedelijk drugs waarvoor door een gemeente arts een bloedproef is afgenomen.

Ook was de 20-jarige niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (08-100811)

Automobilist kan auto nauwelijks op de weg houden

Hellendoorn

Een 64-jarige automobilist uit Haarle werd maandagmorgen 11 augustus aangehouden op de Ommerweg in Hellendoorn. Hij bleek behoorlijk onder invloed en had bovendien even daarvoor een aanrijding veroorzaakt.

Surveillerende politiemensen constateerden maandagmorgen 11 augustus om ongeveer 01.00 uur dat een automobilist op de Ommerweg in Hellendoorn met de grootste mogelijke moeite zijn voertuig op de weg kon houden. Hij, een 64-jarige man uit Haarle, werd aan de kant gezet en overmatige alcoholgebruik bleek. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau is door een gemeentearts i.v.m. alcohol en medicijngebruik een urineproef afgenomen. Het rijbewijs van de 64-jarige is ingevorderd.

Omdat er verse schade aan de auto van de 64-jarige zat, is in de omgeving gezocht. Op de Geerhard Boschstraat in Hellendoorn werd een omver gereden markeringspaal aangetroffen. Deze werd uit de grond gereden en enkele meters meegesleept. De aangetroffen sporen kwamen overeen met die die op de auto van de 64-jarige zaten. De nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (08-100856 / 08-100872)

Snelkraak bij modezaak

Holten

Maandagmorgen vond bij een modezaak in Holten een snelkraak plaats. Een behoorlijke hoeveelheid duurdere merkkleding is ontvreemd. De politie zoekt getuigen.

Maandagmorgen 11 augustus werd tegen 02.00 uur gemeld dat er op dat moment werd ingebroken in een modezaak aan de Dorpsstraat in Holten. Terplaatse bleek dat de glazen toegangsdeur van de kledingzaak was vernield en dat uit de winkel een behoorlijke hoeveelheid met name duurdere merkkleding was ontvreemd. Hoeveel exact is nog niet bekend en zal in de loop van de komende dagen moeten worden geïnventariseerd.

Door getuigen is gezien dat er meerdere personen bij betrokken waren met een donker gekleurde stationwagon, die waarschijnlijk voor het vervoer is gebruikt.

De politie wil nu graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets meer hebben gezien of die weten wie de daders van deze snelkraak zijn. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Rijssen - Holten. Te bereiken via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (08-100868)

tel. 053-4555588


---- --