Zeven Nederlandse jongeren onderzoeken klimaatverandering in Brazilië

11/08/2008 12:38

ICCO

Na maandenlange voorbereiding en de uitreiking van hun diploma door minister Koenders zijn de zeven ambassadeurs van FairClimate vandaag aan hun klimaatreis in Brazilië begonnen. In twee weken tijd gaan de jongeren in gesprek met diverse gemeenschappen en groepen in Brazilië, van Indianen in een bedreigd reservaat en de beweging van landloze boeren tot politici in de hoofdstad Brasilia. Onderwerp van gesprek zijn keuzes en dilemma's rond klimaatverandering die de jongeren zelf geformuleerd hebben.

De zeven FairClimate ambassadeurs bezoeken in Brazilië diverse projecten en programma's rond ontbossing, landhervorming, kleinschalige duurzame ontwikkeling en indianenreservaten. Samen met Brazilianen die de verschillende groepen in Brazilië vertegenwoordigen, praten ze over de vraag wat de effecten zijn van Nederlandse keuzes rond klimaat en duurzaamheid op het leven van mensen in Brazilië. De groep wordt begeleid door Togetthere en FairClimate. Victoria Koblenko, zelf ervaren ambassadeur voor diverse goede doelen, gaat mee als adviseur voor de FairClimate ambassadeurs.

De reis naar Brazilië volgt na een intensieve voorbereidingstraject, waarbij naast klimaatverandering veel aandacht is besteed aan onderwerpen als interculturele communicatie, bossenproblematiek in Brazilië, teambuilding en natuurlijk een praktische voorbereiding zoals veiligheid. Na terugkomst zullen Anne-Meta, Suzanne, IJmert, Matthijs, Anne Marie, Raimer en Aart een campagne rond FairClimate ontwikkelen met zowel gezamenlijke als afzonderlijke activiteiten.

De ervaringen en activiteiten van de ambassadeurs zijn op de voet te volgen via de website van FairClimate/ICCO, www.fairclimate.nl en de weblog van de ambassadeurs, http://fairclimate.blogspot.com





http://www.fairclimate.nl