NOVA

11-08-2008

Zuid-Ossetië
De strijd om de opstandige Georgische deelrepubliek Zuid-Ossetië gaat ondanks bemiddelingspogingen onverminderd door. Ongeveer vijftig Russische gevechtsvliegtuigen voerden in de nacht van zondag op maandag bombardementen uit op onder meer de Georgische hoofdstad Tbilisi. De Georgische president Saakashvili en de Russische premier Poetin blijven ondertussen elkaar de schuld van het geweld in de schoenen schuiven.

Andere Oost-Europese landen kijken met argusogen naar het Russische optreden en de westerse reactie daarop. Estland, Letland en Litouwen vinden dat er een veel hardere lijn tegenover Moskou getrokken moet worden. Net als in Georgië is er in de drie landen een aanzienlijke Russische minderheid, maar ze zijn wel lid van de NAVO.

In NOVA het laatste nieuws, een gesprek met correspondent Stefan Blommaert vanuit Tbilisi en reacties van de Russische en Letse ambassadeurs in Nederland.

1968: de Karel Doorman

NOVA laat deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. Elke dag kijkt NOVA terug op een belangrijke, opmerkelijke of gewoon leuke gebeurtenis uit 1968.

Vanavond: brand op de Karel Doorman, het enige echte Nederlandse vliegdekschip ooit.

Presentatie: Clairy Polak

(onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht