European Union



Brussel, 11 augustus 2008

Concentraties: De Commissie keurt de voorgenomen verwerving van Atlanta door De Weide Blik goed

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-concentratieverordening de voorgenomen verwerving van Atlanta A.G., een Duitse importeur en groothandel in fruit en groente, door de Belgische onderneming De Weide Blik N.V. goedgekeurd. Na de transactie te hebben onderzocht heeft de Commissie geconcludeerd dat deze de daadwerkelijke mededinging in de Europese Economische Ruimte (EER) of een wezenlijk deel daarvan niet op significante wijze zou belemmeren.

De Weide Blik staat onder zeggenschap van CVC Capital Group s.a.r.l., een private-equityfirma. De onderneming houdt zich bezig met de productie, invoer, uitvoer, omslag en logistiek van vers fruit, groente, bloemen, bloembollen, planten en kant-en-klare maaltijden. Haar kernactiviteiten zijn geconcentreerd in de Benelux-regio en Duitsland.

Atlanta is actief op het gebied van de invoer, uitvoer, omslag en distributie van vers fruit en groente en biedt diensten op het gebied van bananenrijping aan. Atlanta staat onder zeggenschap van Chiquita Brands International Inc.

Uit het onderzoek van de voorgenomen transactie door de Commissie is gebleken dat de horizontale overlappingen en de verticale betrekkingen tussen de activiteiten van beide ondernemingen en hun gezamenlijke positie op de desbetreffende markten voor fruit en groente gering zijn. Op alle betrokken markten zal concurrentie van verscheidene andere ondernemingen blijven bestaan. De Commissie kwam derhalve tot de conclusie dat de voorgenomen transactie geen aanleiding zal geven tot mededingingsbezwaren.

Meer informatie over deze zaak is beschikbaar op de volgende website:

http://ec.europa.eu/comm/competition/mergers/cases/index/m103.html#m_5 199