Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bewust, duurzaam en groen: ook op vakantie

Groen-arrangementen in blooming hotel; inclusief 'vergeten groenten' en groene scooters

Bergen NH, augustus 2008 ­ Bewust leven, consumeren met het oog op duurzaamheid en alles zo veel mogelijk groen: het is niet alleen een trend, maar het is pure noodzaak. Onze aarde kunnen we maar een keer gebruiken. Het eigenzinnige, Bergense hotel blooming (met kleine b) doet niet slechts mee aan een trend, maar zet de toon als het gaat om groener en bewuster leven. Bovendien daagt blooming, zoals altijd, uit tot bloei! Waar mogelijk kiest het hotel bij het ontwikkelen, inkopen en functioneren voor de meeste groene, bewuste en duurzame oplossing. Wie wil, kan vanaf nu ook een speciaal groen-arrangement, boeken.

Fairtrade linnen en milieuvriendelijke scooters
De prachtige omgeving in Bergen, waar het spraakmakende blooming verscholen ligt tussen duin en bos, inspireert bijna als vanzelf tot een zo groen mogelijke exploitatie van het hotel. blooming gaat daarin heel ver. Gebruik van ecologisch fairtrade linnen, hemels slapen op een 100% natuurlijk bed, het beschikbaar stellen van milieuvriendelijke (elektrische) scooters en gebruik maken van vele biologische producten uit de eigen biologische moestuin: bij blooming gebeurt het allemaal. Logeren in dit eigenzinnige hotel is dus zonder twijfel een 'groene' aangelegenheid. Dus zijn er vanaf nu ook speciale groen-arrangementen te boeken: 'blooming groen'. Bij dit arrangement maak je gebruik van álle groenaspecten die het bijzondere hotel te bieden heeft. En dat allemaal op een 11 hectaren groot groen duingebied....

Groen slapen
Het uitgestrekte, eigen, duingebied van 11 hectaren wat tevens een natuurmonument is, biedt een prachtig decor voor blooming, waar binnen en buiten naadloos in elkaar doorlopen. De kamers zijn eigenzinnig en bijzonder ingericht, waarbij vrijwel uitsluitend gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen. Inmiddels zijn bijna alle, van de in totaal 92, 2-persoonskamers ingericht met de bijzondere COCO-MAT-bedden. Deze bedden zijn ontwikkeld door de Griekse bedden- en matrassenproducent COCO-MAT, die uitsluitend gebruik maken van natuurlijke materialen. Vanwege de goede ventilatiekwaliteiten spelen kokosvezels de hoofdrol hierbij, en ook paardenhaar, wol, katoen, natuurlijk rubber en zeegras worden in de bedden verwerkt. Wol en paardenhaar zorgen voor een goede absorptie van vocht, terwijl het Griekse zeegras een positieve invloed hebben op mensen met ademhalingsproblemen. Ook kinderen kunnen wegdromen op de comfortabele COCO-MAT-matrassen in de speciale kinderbedstedes in de Family Rooms.

Schorseneren, bieten, venkel en pastinaak
Biologische melk, karnemelk, yoghurt en geitenkaas worden aangeleverd door leveranciers, terwijl diverse vruchten en vele ­ veelal 'vergeten' ­ groenten in de eigen moestuin van blooming op geheel biologische wijze worden geteeld. Schorseneren, venkel, pastinaak, rabarber en diverse soorten bieten groeien hier welig. Net als allerlei kruiden, courgettes, (bos)uien, komkommers, knoflook, aardbeien, zwarte bessen, frambozen, uien, alle slasoorten, andijvie en nog veel meer. De kok van blooming weet er wel raad mee en maakt de heerlijkste, groene gerechten voor de gasten. Wie de prachtige omgeving van het hotel wil ontdekken kan dat natuurlijk doen per fiets ­ bij blooming zijn fietsen beschikbaar ­ maar tegenwoordig zijn er ook diverse scooters te huur. Elektrische scooters van Mr. Green, die milieuvriendelijk zijn omdat ze de uitstoot van fijnstof en schadelijke stoffen terugdringen. De scooters zijn geruisloos, comfortabel en geven geen geuroverlast. In vergelijking met een reguliere benzinescooter wordt maar liefst 90% van de schadelijke stoffen gereduceerd ­ inclusief opladen en verwerken van de batterijen.

Groen-arrangementen zijn te boeken via www.blooming-hotels.com vanaf ¤ 150,- p.p.

blooming - altijd met een kleine b geschreven - staat voor inspiratie, verrassing en avontuur. blooming is een hotel en conferentielandgoed aan de Duinweg nummer 5 in Bergen NH. De 87 comfortabele hotelkamers, waaronder een dertigtal designkamers, stralen de persoonlijke en originele huisstijl en feeling van blooming uit. In het ruime restaurant kunnen gasten genieten van culinaire hoogstandjes. De regelmatig gehouden blooming events zijn geschikt voor zowel zakenrelaties als particuliere gasten. Hotel & conferentielandgoed blooming en blooming training, ontwikkeling en advies maken deel uit van de blooming groep. Bel voor reserveringen 072 582 05 20. Meer informatie is te vinden op www.blooming-hotels.com.