PERSBERICHT

Schiphol Rijk, 11 augustus 2008

Macaw bouwt SOA-platform voor De Goudse Verzekeringen

Toekomstvast platform voor online aanbieden Impulz-verzekeringsproducten

Macaw heeft de bouw van een applicatie voor het online afsluiten van verzuim- en inkomensverzekeringen van De Goudse afgerond. Met deze applicatie, die gebaseerd is op een Services Oriented Architecture (SOA), kunnen tussenpersonen premies berekenen, offertes aanmaken en polisaanvragen afhandelen voor alle verzekeringen en diensten die zijn gericht op de risico's van het werkgeverschap. De Goudse biedt deze categorie verzekeringen aan onder de naam PersoneelsImpulz, onderdeel van de medio juli 2008 geïntroduceerde Impulz-verzekeringen voor het MKB.

De PersoneelsImpulz-applicatie is gebaseerd op een nieuw IT-platform dat door Macaw voor De Goudse is gebouwd. Dit SOA-platform zal niet alleen de huidige producten van De Goudse maar ook de toekomstige ondersteunen. De Goudse werkt uitsluitend met tussenpersonen. Niet alle tussenpersonen zullen online gaan werken en De Goudse wil ook de offertes voor een aantal (complexere) producten zelf blijven verzorgen.

Snel aanpassen
Macaw is voor de PersoneelsImpulz-applicatie uitgegaan van een Service Oriented Architecture (SOA) op basis van Microsoft BizTalk 2006 R2 en WCF (Windows Communication Foundation). Deze Service Oriented Architecture is de architectuur die nodig is om de E-business ambities van De Goudse te realiseren. Hoewel er op dit moment nog geen koppelingen zijn met andere systemen, biedt deze architectuur wel alle mogelijkheden om in een later stadium andere systemen van De Goudse aan te sluiten. De verzekeraar heeft te maken met concurrentie, continue productontwikkeling en een steeds kortere time-to-market voor producten en moet daarom regelmatig en snel zijn processen c.q. applicaties kunnen aanpassen. SOA is daarvoor een zeer geschikte architectuur

Standaardisatie
Het invoerwerk wordt in de nieuwe situatie veelal gedaan door de tussenpersoon (de gebruiker) zelf. Dit reduceert het foutpercentage en komt ook de volledigheid ten goede. Een ander voordeel is dat de applicatie het huidige aanvraagproces standaardiseert. Verder maakt de applicatie gebruik van slechts één, centraal beheerde, rekenkern, wat zorgt voor standaardisatie en consistentie in de premies.

De door Macaw gebouwde PersoneelsImpulz-applicatie is in juli geïntroduceerd. Tussenpersonen hebben vanaf nu veel meer mogelijkheden om verschillende productsamenstellingen en varianten mee te nemen in een offerte en het is zeer eenvoudig om verschillende voorstellen te maken. De pakketberekening kan binnen 10 minuten worden gemaakt, inclusief premieoverzicht en offerte. Daarna kan de polisaanvraag direct naar de verzekeraar. De relatiebeheerder van de verzekeraar kan indien nodig meekijken, zaken aanpassen en digitaal terugsturen.

Toekomst
Macaw is vorig jaar verkozen tot 'preferred' Microsoft-partner van De Goudse Verzekeringen. In de komende maanden gaat het onder meer om het aansluiten en integreren van andere producten en de koppeling met de afdeling Acceptatie en de back-office om totale 'straight-through-processing' - naadloze digitale afhandeling - tot stand te brengen.

Over De Goudse
De Goudse is een zelfstandige en onafhankelijke verzekeringsmaatschappij, in 1924 opgericht door Geert Bouwmeester. Zijn familie bezit ook vandaag de dag nog nagenoeg alle aandelen in De Goudse. De totale jaaromzet bedraagt circa ¤ 730 mln. De Goudse heeft ongeveer 800 mmedewerkers in dienst. In Nederland werkt zij voor haar distributie samen met het onafhankelijke professionele intermediair en andere distributiepartners. De Goudse richt zich met haar producten en diensten op de particuliere markt en op het MKB.

Over Macaw
Macaw is Nederlands grootste, uitsluitend op Microsoft gespecialiseerde IT-dienstverlener en ontwerpt en bouwt sinds 1994 complexe webapplicaties voor klanten zoals de Goudse Verzekeringen, Univé Verzekeringen, HEMA, gemeente Den Haag, Sara Lee International, Hogeschool Utrecht, Akzo Nobel en Holland Casino. Macaw richt zich hoofdzakelijk op de ontwikkeling van e-commerce sites en intranet applicaties. Naast het ontwerpen, bouwen, beheren en hosten van webapplicaties biedt Macaw ook diensten aan op het gebied van ontwikkelstraten, applicatie-ontwikkeling en -integratie, Business Intelligence en CRM.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht