Politie Drenthe

Aanhoudingen na schoten op caravan

Roden, 11-08-2008 o De politie hield zondagavond na een schietincident op een camping aan de Borglaan in Roden drie verdachten aan. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het bedreigen van twee mensen en het schieten op een caravan.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn op de camping aan de Borglaan in Roden. Er bleek door de wand van een caravan te zijn geschoten. In de caravan was de TV geraakt. De bewoner bevond zich op dat moment buiten de caravan. Hij verklaarde dat er eerder op de dag ook al onenigheid was geweest met een mede campingbewoner en dat hij en zijn vriend met een pistool waren bedreigd. Niemand raakte gewond. De 35 jarige bewoner en zijn 26 jarige vriend uit Assen hebben aangifte gedaan.

Drie verdachten

De verdachten waren bij de komst van de politie verdwenen. Kort daarna kwamen ze echter in een auto het campingterrein weer oprijden en werden ze aangehouden. Een 37 jarige campingbewoner wordt door de politie aangemerkt als hoofdverdachte. Daarnaast zijn een 22 jarige man uit Peize en een 50 jarige man uit Roden aangehouden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten en de politie onderzoekt wat ieders betrokkenheid bij het schietincident is geweest. Een wapen werd niet gevonden.

Bestuurster aangehouden voor rijden onder invloed

De auto waarmee de verdachten terugkwamen werd bestuurd door een 38 jarige vrouw uit Roden. Ook zij werd aangehouden, echter niet voor betrokkenheid bij het schieten maar omdat ze gedronken had. (1 promille). Na het afnemen van een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is zij met een rijverbod van vier uur weer in vrijheid gesteld. (08-161345)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280